• Gardnerella fertőzés okozhat prosztatagyulladást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! A több havi gardnerella fertőzés után, melyet későn vettek észre, utána (nem tudom a gyógyszer nevét, de egyszerre 4db-ot kell bevenni belőle, ára kb500-600ft/doboz) háromszori kezelés egymás után, mert a tüneteim nem múltak, átmehetett e krónikus prosztatagyulladásba. A tüneteim elmúltak a húgycsőből, viszont a feszítő, égő fájdalom a prosztata, és keresztcsont környékén felváltotta. A gardnerella kezelés után, ami kb fél éve volt, már kétszer ellenőriztük új mintával, minden negatív (ondó, hugycsőváladék). Kérdésem az lenne, hogy a gardnerella behúzódhatott e a prosztatába, ott okozva gyulladást úgy, hogy masszázs utáni mintavételen nem mutatható ki! Esetleg más hatóanyagú gyógyszer nem lenne e hatásos. Mondtam a doktornak, hogy próbáljuk meg a KLION-t, hátha az jobban pusztít, a válasza az volt, hogy ez a fertőzés már elmúlt, és a Klion túl erős gyógyszer. Azóta egyéb, pl Ziprofloxacin 6 hetes kúrát végzünk most, de így, a közepe táján nem érzek érdemi javulást a prosztatámban. Amúgy elég hullámzó ez a feszítő fájdalom, de amikor mélypont van, mindig egyre rosszabbnak érzem. Tehát a kérdésem egyszer a KLION alkalmazásával kapcsolatban lenne, hogy segíthet e, a másik kérdésem pedig az, hogy ha krónikus gyulladásom van, és már semmi nem segít (az összes gyógynövényféle kivonatot, teát szedem, étkezésre figyelek, mozgok sokat) olvastam a GYNEVAC injekció kúráról, mi a véleménye. Tudom, hogy nem gyártják már, de kinyomoztam egy gyógyszertárat, ahol még egy ötös utolsó doboz van. Kérem mondja el véleményét, amúgy az orvosom rendkívül segítőkész, türelmes, és meghallgat minden felvetésemet, amiket itt összeszedek a neten. Előre is köszönöm a véleményét, üdvözlettel Tamás! Lassan egy éve kínlódok ezzel a bajjal.

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

        Kedves Tamás! A Klion valóban hatásos a protozoonok ellen (gardnerella), ha régóta szenved, és igazolt fertőzése van, érdemes kipróbálni (a belet/májat érintő erős mellékhatása miatt, ezek védelméről ne feledkezzen meg! ). Egy iniciális gyulladás, a megfelelő paraméterek fennállása esetén sajnos a átmehet krónikus gyulladásba, kórokozó nélkül is már. A krónikus prosztata gyulladás hullámzó lefutású (hol jobb hol rosszabb) és sajnos kezelése nagyon nehéz, sok türelmet, odaadást kíván mind az orvostól, mind a betegtől egyaránt. Én is elég komplexen kezelem a betegeimet (életmód váltás, otthoni gyakorlatok, heti orvosi beavatkozások, gyógyszeres kezelés, műszeres kezelések, esetenként akár egy kisebb műtét is szóba jöhet). A Gynevac nőgyógyászati(! ) készítmény, ugyanis a nők hüvelyében található Lactobacillus Acidoph. baktériumról van itt szó, mely férfiaknál (hüvely híján) nem lelhető fel. Azaz Önnél ennek sok értelmét nem látom, szerintem orvos még férfiaknál nem próbálkozott ilyennel, vagy csak én nem tudok erről. Kitartást és jobbulást kívánok! Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 29., 19:12; Megválaszolva: 2012. március 06., 17:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: