• Évek óta tartó sűrű és sürgető vizelési inger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő /Doktorúr! 25 éves férfi vagyok és több mint négy évvel ezelőtt kezdődtek panaszaim, amely sűrű vizelési ingerben valamint végbéltáji viszkető érzésben nyilvánul meg. Ezzel a problémával az évek során több urológusnál is jártam, de egyikük sem talált problémát. Leginkább a sűrű és parancsoló jellegű vizelési ingerre koncentráltak, másik tünet minden esetben elsikkadt, pedig egy időben jelentkeztek. Továbbá székelést követően tovább erősödik az inger. Nem sokkal később a vizeletürítést követően utócsepegés jelentkezett. A tünetek megjelenését követő 3. évben vesekövem volt, de spontán távoztak. Gondolom az elégtelen folyadékfogyasztásnak tudható be, amellyel próbálom csökkenteni a tüneteket. Ezzel párhuzamosan voltam pszichológusnál és pszichiáternél is, mert pánik betegségre gondoltak, mivel ha olyan helyen voltam, ahol nem tudtam bármikor mosdóba menni, akkor erősödött az inger. Sajnos egyik kezelés sem volt hatásos és az utóbbi időszakban csak tovább romlik az állapotom. Habár valamivel a tovább tudok távol leni a mosdótól, az inger nem szűnik meg a vizelést követően sem. Amíg el nem alszom, folyamatosan érzem az ingert és minél tovább tartom vissza, annál nehezebben ürül. Mit tegyek, milyen szakorvoshoz forduljak? Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Merth Gábor válasza a urológia témában

        Kedves Kérdező! 1.: urológus kolléga kezelte Önt, vagy -mivel nem talált semmit, nem történt semmilyen terápiás beavatkozás? Ez ügyben várom válaszát! 2.: hosszabb ideig tartó panaszok esetén, sajnos óhatatlanul megjelennek a "pszichés felrakódás" jelei, tünetei, melyet helyes viselkedés terápiával lehet mérsékelni. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor (fontos lenne tudni, pontosan mi történt az urológia témakörben...)


        Kérdés: 2012. február 29., 17:50; Megválaszolva: 2012. március 03., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: