• Húgyhólyag

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 26 éves fiatal nő vagyok, gyakran szenvedek "felfázásban", ami ritkán medencetájéki fájdalommal is társul, de inkább gyakori vizelési ingerrel és vizelési nehézséggel jár. Ezzel kapcsolatban régebben egy ultrahang vizsgálaton azt állapították meg, hogy meg van vastagodva a hólyag fala. Mostani problémám, hogy 1 hete reggel súlyos görcsöm lett, vesekő gyanúval bekerültem a sürgősségire. Az ultrahangon üregi tágulatot, a vizeletemben szemmel nem látható vért találtak. A vérképem jó volt, fertőzésre utaló eredmény sem született. Kontraszt anyaggal is vizsgáltak, de addigra már "elvileg" nem találtak sehol semmit. Azt mondta az orvos, hogy valószínűleg, ami volt vesekő és már lemehetett a húgyhólyagomba, de az is lehet, hogy a nap folyamán ki is pisiltem. A görcs reggel 7 óra körül volt, délután 6 óra magasságában vizelés közben nagyon rövid ideig szúró fájdalmat éreztem egészen a nemi szervem legalján, szinte már "kint". Feltételezem, hogy bármi is lehetett kipisilhettem. Viszont azóta is nagyon gyakori vizelési ingerem van, és reggelente vizelési nehézségem és fájdalmam is van. Napközben igyekszem 2-3 liter folyadékot meginni és úgy érzem, gyorsan átszalad rajtam, mert miután iszok rövid idővel megyek is a mosdóba. Délelőtt a vizeletem még normál színű sárga, majd egyre világosodik, délután már szinte színtelen. De viszonylag keveset pisilek és gyakran. Ha viszont valamiért nincs alkalmam elmenni rövid időn belül a mosdóba, ahogy rámjön az inger, akkor elég kellemetlen fájdalmat érzek a húgyhólyagomba. Ez utóbbiak egyébként jellemző tüneteim, amikor „fel vagyok fázva”. Rowatinex-et szedek, azt mondták beszedhetem az egész dobozzal. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnám rendbe tenni a húgyhólyagomat? Egyszer már a háziorvosom chlamídiára is tippelt, de voltam nőgyógyásznál, negatív lett. Monuralt kaptam már, az segített, de megy tőle a hasam. Valami természetesebb és „véglegesebb” megoldást szeretnék erre a problémára. Válaszát köszönöm!

        Dr. Merth Gábor válasza a urológia témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben a kő okozta panaszait (felsértette a hólyag nyálkahártyát) sokat nem tud tenni. A C-vitamin kis mennyiségben segít a regenerálódás gyorsabb lezajlásában, de amíg be nem gyógyul -kb. egy hét-, addig sajnos hasonlóan kellemetlen tünetekkel jár a dolog. Amennyiben viszont valamilyen fertőzése van akkor érdemes lenne egy vizelet tenyésztéses vizsgálatot is elvégezni, mert van olyan helyzet, mikor a rutin vizelet vizsgálat nem mutatja ki a fertőzés jelenlétét. Mindkét esetben a tőzegáfonya kivonatok, hatékony gyulladáscsökkentő hatásuk révén mérséklik az ember panaszait. Van olyan AB ami nem bántja az ember beleiben lévő és ott jó hatást kiváltó baktériumokat (hasmenés oka, ezen baktériumok pusztulása), de hatásos az urológiai panaszok kezelésére.


        Kérdés: 2012. február 26., 17:42; Megválaszolva: 2012. február 28., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: