• Herefájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy nap arra lettem figyelmes, hogy a jobb herémben igen intenzív fájdalmat éreztem. Ezek a tünetek már régóta jelen vannak, de úgy gondoltam idővel majd enyhül, megszűnik. Ez a fájdalom idővel csökkent és elmúlt, de néha-néha visszatér a fájdalom. Érintésre a fájdalom erősödött, de mostanra az érintésre való fájdalom csökkent vagy csak nem érződik számomra olyan intenzívnek. Észleltem egy kis rizsszemnyi csomót a jobb herém alján, de az mostanra mintha eltűnt volna. Néha a fájdalom átsugárzott a bal herémre és a nemi szerv és köldök közötti részre, annak is inkább a jobb oldalára. Séta közben nem érzek fájdalmat, de ülés közben nagyon kellemetlen. Munkámat tekintve nehéz fizikai munkát végzek és ilyenkor télen szinte egész nap a hidegben zajlik a munkavégzés. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de gondoltam leírom. Válaszát és tanácsát előre is köszönöm.

        Dr. Merth Gábor válasza a herefájdalom témában

        Kedves Kérdező! A következő kórképek lehetségesek nagy-vonalakban, leginkább: szimpla hereérzékenység, mely fiatal felnőttek esetén gyakori. Amennyiben veseköve, keringési zavara, mellékhere-cysta, jobb oldali sérve, esetleg valamilyen gyulladásos kórképe van viszont, érdemes lenne felkeressen egy urológus szakorvost, mert ezen kórképek maguktól nem fognak rendeződni, csak súlyosbodnak az idő előrehaladtával! Tisztelettel, Dr. Merth Gábor

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 09., 11:32; Megválaszolva: 2012. február 11., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: