• Gyakori vizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt webdoktor! Az lenne a problémám, hogy időnként rámjön a gyakori vizelés, amikor kb 20 percenként WC-re kell mennem és ez eltart jó néhány órán keresztül; ilyenkor nem csak ingerem van, hanem viszonylag sok jön. Általában délután jön rám, de nem mindig, hanem csak 1-2 hetente. Ezen alkalmakat kivéve körülbelül három óránként kell vizelnem. Már felkerestem a háziorvosomat, de ő azt mondta, hogy valószínűleg nincs semmi bajom és lehet, hogy pszichésen idézem elő, hogy rágörcsölök erre. (az igaz, hogy ha egyszer kicsivel gyakrabban van ingerem, akkor rögtön elkezdek rajta feszengeni és nem tudom kiverni a fejemből.) Másnapra már olyan mintha minden teljesen normális lenne minden és nem lenne semmi bajom. Tehát érdeklődnék hogy Ön mit gondol, milyen problémám lehet?

        Dr. Merth Gábor válasza a vizelési probléma témában

        Kedves Kérdező! Valóan nem lehet kizárni a pszichés tényezőket. Ezen kívül: Kérdés milyen a folyadékbevitele (mennyiség illetve mit és hogyan iszik). Ön még fiatal, így inkább az a kérdés, a családjában van-e olyan betegség, ami örökölhető, mint például a cukorbetegség egyes típusa, hormonális zavarok (olyan hormonok, amik a vizelet kiválasztásban játszanak szerepet), volt-e valamilyen alhasi/kismedence műtéte, valamilyen komolyabb betegsége, szed-e valamilyen étrend kiegészítőt, esetleg gyógyszert, stb. Amennyiben szexuálisan aktív, felmerülhet valamilyen fertőző gyulladás is, melyet szintén jó lenne kivizsgálni. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Kérdés: 2012. február 03., 15:46; Megválaszolva: 2012. február 07., 18:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: