• Baktiriumok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Férjemmel gyermeket szeretnénk. De férjem spermájában 2011 novemberében baktériumokat találtak: Escherichia coli-t és Streptococcus agalactiae-t. sperma sejtszám: 51mill/ml Mozgás:80% aktív Alak:20% kóros. Az orvos 20 napos antibiotikumos kezelést írt fel. Ezután újabb vizsgálat következett. Az eredmény: Streptococcus agalactiae Sejtszám:186mill/ml Mozgás:80% aktív Alak: 30 5 kóros Ezután újabb 20 napos antibiotikumos kúra következett. Ma újra megkaptuk az eredményt: Enterococcus Faecalis Streptococcus Pneumoniae Veillonella Atypica Sejtszám:6mill/ml Alak:20% kóros Mozgás:30% aktív Újabb antibiotikumok. Kérdésem az lenne, hogy mitől lehet, hogy az egyik baktérium eltünik és másik három lesz helyette? illetve élhetünk -e így nemi életet, vagy én is elkaphatom a férjemtől? Antibiotikummal kezelhető? Miért csökken a spermaszám, és hogy lehet ezt visszafordítani? És lehetséges hogy emiatt nem jön össze a baba? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: Bea

        Dr. Merth Gábor válasza a sperma témában

        Kedves Kérdező! Kérdésem az lenne, hogy mitől lehet, hogy az egyik baktérium eltünik és másik három lesz helyette? Javaslom, kérjen egy tenyészőpoharat otthonra. Alapos fürdést követően, 5 napos önmegtartóztatás után, produkáljon mintát a férje, és azon mód vigyék be vizsgálat? Önt kivizsgálták ezen a téren? élhetünk -e így nemi életet, vagy én is elkaphatom a férjemtől? Igen élhet, tulajdon képen problémát nem okozhat ez Önnél. Antibiotikummal kezelhető? Más módszert jelenleg nem ismer az orvostudomány, sajnos. Miért csökken a spermaszám, és hogy lehet ezt visszafordítani? Kérdés, betartják-e a mintavételhez előírt szabályokat? A illetve E és B vitamin szedésével, valamint cink és magnézium fogyasztásával (kereskedelemben kapható komplexeket ajánlom) segíthet magán. Egyéb kórképek jelenlétét kizárták? És lehetséges hogy emiatt nem jön össze a baba? Igen, elképzelhető.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 27., 19:34; Megválaszolva: 2012. január 31., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: