• Vigyem gyermekurológiára?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor nő/úr! Kisfiam jelenleg 20 hónapos. Tanácstalan vagyok, mivel mindenkitől mást hallok. Gyerkemorvosunk azt mondta, hogy 1 éves kor alatt ne nyúljunk a kukijához, nem szabad bántani, ha van valami, azzal 2-3 éves korig várjunk. A kukiján a bőr csak kicsit jön hátra, a gyerekorvos szerint csak letapadás, erre kaptunk Ftorocort kenőcsöt, amit 2 hónapja használunk, de nagy változást nem tapasztaltunk, pedig minden este kenjük, és próbáljuk húzogatni neki.Persze ordít a gyerek közben. Legutóbb abban maradtunk, hogy majd nyáron megcsinálja neki, ami abból állna, hogy felrántja. Inkább ezt a drasztikus módszert nem szeretném... Jobban tenném ha elvinném gyermek urológushoz? Anno a férjemet is meg kellett műteni. Vagy próbálkozzunk még a kenőccsel, hátha javul a helyzet? Nem akarok sokáig várni, mert minnél nagyobb annál rosszabb élmény lesz neki. De azt is hallottam, ha pelenkás még, akkor hozzá sem nyúlnak. Bp.-en melyik kórházban van gyermek urológia? Beutaló kell? Válaszát előre is köszönöm! Maradok tisztelettel: U. Anikó

        Dr. Boros Miklós válasza a fitymaszűkület témában

        Tisztelt Kérdező! A krém további használata felesleges. Amennyiben a fityma mozgása szabad és letapadásról van szó még korai a beavatkozás. Ha a fityma nehezen mozog és szűk lássa gyermekurológia, gyermeksebészeti szakrendelés, ami beutaló köteles. A tornáztatás fájdalommentes és az letapadás oldását felszíni érzéstelenítésben végzik. A leírás alapján aggodalomra semmi ok és valóban akkor vigye el sebészetre, ha szobatiszta.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 24., 16:17; Megválaszolva: 2012. január 25., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: