• meddőség,

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! 2éve próbálkozunk. Sajnos eddig sikertelenül. 2 hónapja találtak nálam miómát. A párom most volt sperma vizsgálaton. Az eredményei a következők. É:10%, L:10%, M:80%, Sp. mennyiség:0.5, sp, motilitás: 20, össz sp.szám:0.7. A kérdésem ezek után lehet-e természetes úton babánk?

        Dr. Merth Gábor válasza a spermatogram témában

        Kedves Kérdező! Kérem adja meg korrektül kiírva a spermium vizsgálat eredményeit, valamint a többi vizsgálat eredményét is. Továbbá kellene tudni az ön vizsgálati eredményeit is, mint ahogy az sem mindegy, mekkora miómáról beszélünk hol helyezkedik el, stb. Valamint kellene tudnom, mióta próbálkoznak gyermeknemzéssel, alkalmazták-e azokat a hasznos "trükköket", amik a fogantatást elősegítik, a károsító noxákat elhagyták-e, kiiktatták-e, nincs genetikai egyéb rendellenesség, betegség, stb.stb. Láthatja, ezt innen megmondani nem tudom, erre szolgál az nőgyógyászati, andrológiai kivizsgálás, szaktanácsadás. Én azt javaslom, keressék fel párjával közösen a meddőségi centrumot/rendelést ahol elkezdték a vizsgálatokat, mert ott ismerik az esetüket, és tudnak korrekt(! ) választ adni kérdéseikre!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 24., 13:05; Megválaszolva: 2012. január 26., 00:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: