• Here viszértágulat

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        T.Doktornő/Úr! A napokban fiamnál (16 é) here viszértágulatot állapítottak meg. Mivel még csak ultrahangon voltunk, felmerült a spermamintavétel. Az urológus javaslatára.Én már akkor furcsállottam, el sem tudom képzelni... A Neten olvastam, hogy 18 é. kor alatt tiltja a törvény.Kérdésem: Így van-e? Ha pedig igen, mi a megoldás? Milyen következményei lehetnek ha nem műttetjük meg addig ill. mit okoz a várakozás? Másképpen nem lehet mintát venni? Vesék működésére milyen hatással van ez az állapot? Válaszát várom, köszönöm! Sz.Judit

        Dr. Boros Miklós válasza a here visszér témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben a here méretét eléri a tágult vénás rendszer illetve panaszt okoz műtéti megoldás szükséges. A mintavétel okát nem tudom megmondani, nem rutin. A tágult vénák a here működésében tehetnek kárt amennyiben tartósan fennáll. A vesék működésére semmilyen hatással nincs.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 21., 18:03; Megválaszolva: 2012. január 24., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: