• Milyen betegségre utalhat?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 20 éves férfi vagyok, és körülbelül egy 2 hete a jobb herémben kellemetlen érzést érzek, vagy valahol a környékén, mára ez már kezd megszűnni, de az alhasamban puffadást érzek, olyan mint amikor az ember túl eszi magát, csak ez nem a gyomromban hanem lejebb, mintha a beleim fel lennének fúvódva, elősször az interneten utánna nézve féltem hogy ez hererák, de sem megnagyobbodást, és sem görcsöket nem észleltem. Az tény hogynemrégiben a combtövemben egy izmot meghúzhattam hirtelen lábmozdítással, és lehet hogy csak ezt érztem ott, de félek h komolyabb a baj, esetlegesen felfázástól lehetséges ez? a mellékhere környékén, nyomásra kicsit érzékeny volt. Dohányzom, és kicsit magas is vérnyomásom 130-140/80-90, voltam 24 órás vérnyomásmérésen, de semmi rendelleneset nem találtak, sajnos urológiai szűrővizsgálatra nem tudok elmenni, mivel a körzeti kórházban egész hónapra nem tudtak időpontot adni, és csak februárban lesz hely, és ez a bizonytalanság a legrosszabb. Igazából azt hiszem hogy ennyi más tünetem nincsen, ütés rúgás nem érte a lágyékomat, esetlegesen a "megfázás" az érhette. Kezdődő heresérvre is gondoltam már, de nem tudom hogy az is mitől lehetne, mivel nagyobb erőkifejtést nem csináltam az elmúlt időszakban. Nagyon várom válaszát üdvözlettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a herefájdalom témában

        Kedves Kérdező! Az megnyugtató, hogy göböt a here állományban nem talált. Nyilván a legmegnyugtatóbb egy urológiai szakvizsgálat lenne, hiszen vizsgálat nélkül mi is csa találgatni tudunk. Jelentkezzen be februárra már most. A herefájdalom sok esetben nem a herében keletkező, hanem csak oda sugárzó fájdalom, melynek oka lehet pl. a hasizmok, a combizmok megerőltetése, ha pihenésre javul, erről lehet szó, de szükséges a kivizsgálás, hiszen ez csak feltételezés.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 19., 14:41; Megválaszolva: 2012. január 20., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: