• Nőgyógyászati probléma és bakteriális fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A reumatológiára készültem novemberben, ezért vér- és vizeletvizsgálat történt. A vérerdmények rendben voltak, de a vizeletben baktériumot találtak/enterococcus faecalis és streptococcus agalactiae B-CS/ és pozitív eritrocyta, leukocyta volt. Már kétfajta gyógyszert is szedtem, de az ismételt viz.tenyészet is ugyanez lett. Már évek óta hólyagsérvem van és le van csúszva a méhem is, biztosan van köze a kettőnek egymáshoz. Az utóbbi időben a székeléssel is vannak gondjaim./Nem tudom a nőgyógyászati problémával ez összefügghet-e? / Most operáltatnám magam, de a bakteriális eredmény miatt nem lehet.Kérdésem: Ön mit javasol? A leírt problémák miatt kérjek-e egy teljes belgyógyászati kivizsgálást a kórházban, mert még a körzeti orvosom is tanácstalan, hogy melyik osztályra küldjön. Köszönettel várom válaszát.Boldog új évet kívánok! Birinyi Jánosné

        Dr. Merth Gábor válasza a vizeletfertőzés témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben hólyagsérve van, ugyan nem ismervén az ön -kóros- anatómiáját (pl. milyen széles nyakkal közlekedik a hólyag többi részével a sérve), de mint ezen kórképek általában, önmaguk fenntarthatják a folyamatos bakteriuriát, tekintettel a vizelet nem tud sem rendesen kiürülni, sem áramlani itt. Úgy képzelje el a dolgot, mintha elzárjuk a Zala folyót illetve a Sió csatornát a Balatonnál, hamarosan ez a víz is iszapos mocsárrá változna. Így hiába szedne -tonna szám- antibiotikumot, nem biztos, hogy sikerrel eliminálnák a baktériumokat. A székelési problémák szintén eredeztethetőek a kórosan megváltozott kismedencei anatómiából, de ennek még számos más oka is lehet (pl. gerincvelő betegségek, ne adj Isten tumor, stb., de ezt csak ideírtam, nem akarom megijeszteni! ). Harmadszor, az Ön által említett AB-ra már rendszerint, elég hamar rezisztensé válnak a baktériumok, így kérdéses, jó gyógyszert szeded-e egyáltalán (vizelet tenyésztés). A Streptococcus fajok fenn tud tartani ízületi bántalmakat, így lehet ezek között a panaszok között is összefüggés lehet. Sokadszor. Amennyiben az operáló orvos fél egy műtét alatti fertőzéstől (hólyagból), a műtét előtt hígított Betadinnal kell átmosni a hólyagot így a műtét alatt ez nem fog gondot okozni. Még többször, érdemes konzultáljon egy urológussal, aki a konkrét esetét átnézve, megfontolt tanácsokkal tud szolgálni, és attól függően, milyen a hólyagsérve, team-munkában együtt operálva a nőgyógyász kollégával oldhatja meg ezt a kényes szituációt. Jobbulást kívánok, tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        Kérdés: 2012. január 11., 16:32; Megválaszolva: 2012. január 13., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 66 éves nő vagyok. Gasztroenterológiai kontroll (colitis ulcerosa) miatt készült hasi uh vizsgálat nálam, a következő eredménnyel: A pancreas norm széles. Az epehólyagot eltávolították. Máj nem nagyobb, echoképe...
        Tisztelt Doktor úr! Hetefájdalommal kerültem be,ahol egy gyermeksebész megvizsgált (nem urológus),aki mellékhere gyulladást állapított meg. Az orvos csak fizikális vizsgálatot csinált,UH-t nem. A felírt antibiotikum elfogyott,amellé...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Februárban volt egy vesekövem, 4mm-es, ami távozott. Azóta minden mozdulatkor fáj a derekam. Visszamentem az urulógiára, csináltak vérképet, vizeletet néztek, UH-ot csináltak, és minden negatív. Elképzelhető, hogy a...
        Vesekő meghatározás miatt ct-n jártam, az orvosom viszont csak egy hónap múlva fogad. A leletben az szerepel 1400hu denzitású kő. Szeretném tudni, ez melyik fajta vesekő tulajdonképpen? Köszönöm
        Tisztelt Doktor Ur! Fel eve kezdodtek panaszaim, gyakori vizelesi ingerrel, mely idonkent surgeto is volt. Volt uh, vizelet labor, egyszer tenyesztes is, minden negativ. Holyagtukrozes is tortent, aminek enyhe trigonitis az eredmenye, da az urologus szerint...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció