• Vizelet fehérje

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt WebBeteg, kérem szíves segítségüket a férjem urológia vizsgálatainak eredményével kapcsolatban. Gyakori vizelési inger tüneteivel ment orvoshoz, rutinvizsgálatra. Körültekintő vizsgálat után (vese és hasi UH, prosztata és here vizsgálat és UH, stb) után beutalót kapott vizelet és labor vizsgálatra. Laboreredménye: vizelet ubg fokozott, vizelet fajsúly 1010, vizelet fehérje nyomokban, PSA 0, 41 ng/ml, szabad PSA 0, 11 ng/ml, mikroszkópos vizelet ül: 10-15 fvs, g:+, bakt.-ok, a többi eredmény határértéken belüli. Az orvostól Ciprinol 2*500 mg-t kapott, két hét múlva újra vizeletvizsgálatra kell mennie. A lelete szerint: RDV: újjal elérhető magasságig kóros terime nem tapintható; UH: prostata 30ml, akusztikus szerk.; bal vese centr. kicsiny parapyeláris cysta, mko vese akusztikus, szabályos, üregrendszeri tágulat egyik oldalon sem látható. Uroflow: norm érték. Vezelés ut. resid: nincs. Here UH: mko testis akusztikusan homogén, varikokele, hydrokele nem látható. Kérem szíves segítségüket, hogy mire lehet számítani ebben az esetben, milyen betegségről van szó. Jelent-e ez vmi rizikót a későbbiekre nézve, pl. prosztata gondok, vese problémák, vagy egyszerűen csak egy bakteriális fertőzésről van szó. Valamilyen gyulladásból származhat ez, vagy fertőzésből? Hajlamosít ez bármire a továbbiakban? Az antibiotikum szedése után ez a probléma jó esetben teljesen elmúlik, vagy számíthatunk ennek visszatérésére? Segítségüket előre is nagyon köszönöm! P. Renáta

        Dr. Kocsis István válasza a vizelet témában

        Tisztelt Olvasónk! Férje lelete teljesen normális, negatív lelet. Egyedül a vizeletben talált fehérvérsejtek és baktériumok utalhatnak gyulladásra, de az antibiotikummal gyógyítható. Mindez a későbbiekre nézve nem jár semmilyen következménnyel. A húgyúti gyulladások hátterében az immunrendszer megbillenése szokott állni, ami ilyen fiatal korban legtöbbször túlterhelés, munkahelyi stressz eredménye.


        Kérdés: 2012. január 09., 11:54; Megválaszolva: 2012. január 14., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Február elején bekerültem a sürgősségire, 4mm-es vesekővel. Azóta a röntgen szerint a kő távozott,de azóta is folyamatos tompa fájdalmat érzek hol az alhasban, hol a derekamban. Leginkább mozgáskor érzem. A vizelet nem...