• Vizelet fehérje

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt WebBeteg, kérem szíves segítségüket a férjem urológia vizsgálatainak eredményével kapcsolatban. Gyakori vizelési inger tüneteivel ment orvoshoz, rutinvizsgálatra. Körültekintő vizsgálat után (vese és hasi UH, prosztata és here vizsgálat és UH, stb) után beutalót kapott vizelet és labor vizsgálatra. Laboreredménye: vizelet ubg fokozott, vizelet fajsúly 1010, vizelet fehérje nyomokban, PSA 0, 41 ng/ml, szabad PSA 0, 11 ng/ml, mikroszkópos vizelet ül: 10-15 fvs, g:+, bakt.-ok, a többi eredmény határértéken belüli. Az orvostól Ciprinol 2*500 mg-t kapott, két hét múlva újra vizeletvizsgálatra kell mennie. A lelete szerint: RDV: újjal elérhető magasságig kóros terime nem tapintható; UH: prostata 30ml, akusztikus szerk.; bal vese centr. kicsiny parapyeláris cysta, mko vese akusztikus, szabályos, üregrendszeri tágulat egyik oldalon sem látható. Uroflow: norm érték. Vezelés ut. resid: nincs. Here UH: mko testis akusztikusan homogén, varikokele, hydrokele nem látható. Kérem szíves segítségüket, hogy mire lehet számítani ebben az esetben, milyen betegségről van szó. Jelent-e ez vmi rizikót a későbbiekre nézve, pl. prosztata gondok, vese problémák, vagy egyszerűen csak egy bakteriális fertőzésről van szó. Valamilyen gyulladásból származhat ez, vagy fertőzésből? Hajlamosít ez bármire a továbbiakban? Az antibiotikum szedése után ez a probléma jó esetben teljesen elmúlik, vagy számíthatunk ennek visszatérésére? Segítségüket előre is nagyon köszönöm! P. Renáta

        Dr. Kocsis István válasza a vizelet témában

        Tisztelt Olvasónk! Férje lelete teljesen normális, negatív lelet. Egyedül a vizeletben talált fehérvérsejtek és baktériumok utalhatnak gyulladásra, de az antibiotikummal gyógyítható. Mindez a későbbiekre nézve nem jár semmilyen következménnyel. A húgyúti gyulladások hátterében az immunrendszer megbillenése szokott állni, ami ilyen fiatal korban legtöbbször túlterhelés, munkahelyi stressz eredménye.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2012. január 09., 11:54; Megválaszolva: 2012. január 14., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jóindulatú prosztata nagyobbodás műtéti megoldások közül melyiket válasszam? TURP vagy TUMP? Kockázatok, lehetséges szövődmények?
        Tisztelt Doktor Úr! Február elején bekerültem a sürgősségire, 4mm-es vesekővel. Azóta a röntgen szerint a kő távozott,de azóta is folyamatos tompa fájdalmat érzek hol az alhasban, hol a derekamban. Leginkább mozgáskor érzem. A vizelet nem...
        Jó napot doktor úr az lenne a kérdésem hogy csináltuk a párommal és mikor elmentem fürödni találtam egy lila foltot a peniszemen de nem fáj még semmi mitől van ez? Elpukant egy ér ?
        Tisztelt Doktor Úr! Péniszem nem merev állapotban kissé balra hajlik. Félmerev állapotban erősebben balra hajlik (kb. 30-40 fok) (mintha egy boltív lenne jobb oldalon). Merev állapotban a következőképpen néz ki: a pénisz bal oldala közép...
        Tisztelt Dr. Úr! A mellékheréim mióta eszemet tudom ,,érzékenyek,,. A vérképemben évek óta magasabb a CRP (25-35). Góckutatás negatív. Pár héttel ezelőtt beteg lettem, láz, herezacskó pirosság, mellékhere fájdalom. A házi orvosom...
        Tisztelt Doktor! Skizofréniára és bipoláris zavarra szedem a következő gyógyszereket: Leponex, Xanax, Lamolep, Mirzaten, Cymbalta, Bizoprolol. Eddig sosem volt gond a spermiummal, de mostanában nem jött ki orgazmuskor. Fájdalmaim nincsenek. 9 éve...
        Kedves Tisztelt Dr.Papos István Doktorúr! Először is szeretnék elnézés kérni a nemrégen feltett pénisz hosszának helyes lemérésével kapcsolatosan,de az kicsit furcsa nekem hogy egy az urológiához értő szakértő azt írta nekem,hogy amikor...
        T Doktor ÚR ! A problámam az ,hogy ejakuláciokor az ondő teljesn híg ,kevés is Lelenleg a Tamsulosin nevű prosztata gyógyszert szedem Okozhatja e ez a problémaát ? Mire váltsak esetleg ? PSA értékem jó-2 körül van Lehet ez fogja vissza a...
        Kedves Tisztelt Dr. Papos István! Az szeretném Öntől megkérdezni nagy tisztelettel,hogy a nemiszervem mérésére használható olyan mérőszallag,ami nem 0-ra hanem 1-re kezdődik? Bevallom egy lány kérésére szeretném lemérni pontosan a...
        Üdvözlöm! A péniszem pontosabban a makkom alsó felén viszkető piros kiütés található ami hámlik. Tavaly tavasszal ugyan ez a tünet volt akkor orvos tanácsára canesten krémmel kentem amitől el is múlt és tünet mentes volt, majd nemrégiben...