• Korai magömlés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! 20 éves férfi vagyok és olyan problémám van, hogy a szexnél kb 2 perc után elélvezek. Ez borzasztóan zavaró. Hogyan, miképpen tudnék ezen javítani? Egy olyan módszert ismerek, hogy maszturbálásnál tartsam vissza, kb 20 másodperccel magömlés előtt hagyjam abba az önkielégítést, várjak egy kicsit, majd folytassam. Sajnos ez a módszer nem igazán segít és rendesen le is fáraszt. Fontos lenne számomra és a partneremnek is, hogy tovább bírjam az együttlétet. Kérem, segítsenek.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a korai magömlés témában

        Kedves Kérdező! Oldalunkon külön cikket talál erről a problémáról, érdemes elolvasnia, az alábbi idézet is cikkünkből származik: Tippek, technikák ...Az együttlét során a közösülés alatt is megfigyelhetőek a fent leírt szakaszok. Ha a férfi az előrejelzési szakasz bekövetkeztét jelzi, akkor lehetőség van a közösülés megszakítására, majd az izgalmi állapot enyhülése után (egyénileg változó, kb. 30-60 másodperc) annak folytatására. Ez a megszakításos módszer kiegészíthető és hatékonyabbá tehető az ún. "elszorításos technika" alkalmazásával. Ennek lényege, hogy az előrejelzési szakasz során nem csak az ingerlést szüntetik meg, hanem a hímvessző alsó oldalán, ahol a makk peremének vonalában aránylag erősen, néhány másodpercig megszorítják a hímvesszőt. Az eljárás azért hatásos, mert ezen a helyen vezetnek azok az idegpályák, melyek a magömlésért, illetve annak blokkolásáért felelősek. Ha megfelelő helyre, megfelelő időben, és megfelelő erőséggel alkalmazzák az elszorítást, bármelyik férfinál működő biológiai reflexműködést indítanak be, mely biztosan leállítja a korai magömlést az elkerülhetetlenségi szakasz előtt. Az elszorításos technika akár többször egymás után is alkalmazható. Káros hatása nincs, leszámítva, hogy amennyiben későn, az elkerülhetetlenségi szakaszban próbálkoznak vele, kellemetlen, éles érzés mellett következik be a magömlés. Az elszorításos technikát célszerű előbb kézzel történő ingerlés során pontosan elsajátítani, majd utána alkalmazni közösülés során. A megfelelő pozició is sokat számíthat A “kezelés" hatékonysága tovább fokozható, ha a pár a férfi számára kevésbé ingerlő testhelyzetet választ a közösülés során, amíg ki nem alakul a magömlés megfelelő kontrollja. Célszerű olyan testhelyzetet választani, melyben kevés a lehetőség a dinamikus mozdulatokra. Mindenképp kerülendőek az olyan pozíciók, melyekben a férfi teljes felsőteste ritmusosan mozog. Sok esetben az segíti elő a férfi ellazulását, ha a nőé a domináns szerep, és ő határozza meg a közösülés ritmusát. Ilyenkor a férfi teljes mértékben az ellazulásra és magömlésének késleltetésére figyelhet, miközben szóban finoman utasíthatja partnerét a helyes vagy helytelen mozdulatokra. Amennyiben a páciens a fent leírt módszerek alkalmazását visszautasítja, vagy egyszerűen nem eredményes, szelektív szerotonin visszavétel gátló gyógyszerek (fluoxetin, paroxetin, sertralin) alkalmazása válhat szükségessé az ejakuláció késleltetésére. Adagolásuk történhet naponta, vagy az együttlét előtt kb. egy órával. Ezen szereknek azonban néha a libidót is csökkentik, így használatuk valóban csak akkor indokolt, ha a kezelés egyéb módjai nem vezettek célra. Esetenként a korai ejakuláció hátterében súlyos pszichológiai probléma áll, melynek megoldásában pszichoterápia jelentheti a megfelelő segítséget. A fenti módszerek következetes alkalmazásával és a párok mindkét tagjának közreműködédével a korai magömlés szinte valamennyi esetében jelentős javulás és szexuálisan kiegyensúlyozott partnerkapcsolat érhető el.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 16., 22:43; Megválaszolva: 2011. december 19., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés