• Merevedési zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 25 éves fiatalember vagyok. 1 hónapja ismertem meg barátnőmet, és egy hete nála töltöttem a hétvégét. Az első este, annyira szerettük volna, ha megtörténik az első aktusunk, de sajnos nem történt meg, mert nem volt erekcióm, akárhogyan is szerettük volna. Nagyon megrémisztett a dolog, de megértő barátnőm van és támogatott, hogy majd megpróbáljuk holnap. Másnap reggel ugyanaz volt, mint előző nap este. Délután megpróbáltuk újra és akkor már volt erekcióm, és a legérdekesebb, hogy 1 órát szeretkeztünk. Másnap reggel és este is elég sokáig elhúzódott a szeretkezésünk és nagyon örültünk neki, hogy nincs komoly probléma. Ezt a hétvégét is együtt töltöttük. Első és második éjszaka, illetve reggel is nagyon jól sikerült, de a vasárnap reggel megint szembe kellett nézzünk a tényekkel, mert ugyanaz volt mint múlt héten, annyi különbséggel, hogy volt erekcióm, de amikor behatoltam, 2 percre rá eltűnt az erekcióm. Barátnőm orálisan segített és akkor teljes volt a merevedés, de mikor ismét behatoltam, megint csak elernyedt. Nagyon megvagyok ijedve, nem tudom mitől lehet ez. Nem szeretném tönkretenni a kapcsolatomat, azzal, hogy hol megy a dolog, hol nem. Remélem van rá valamilyen válasz, mert nagyon szeretném tudni mitől lehet ez. Amúgy már az első pillanattól megnyíltunk egymás előtt, szóval nem volt az, hogy féltem volna tőle, mivel barátnőm nagyon nyílt személyiség és nem az a visszafogott ember a szex terén. Még egy dolgot elmondanék. Én idén vesztettem el a szüzességemet, mert mindig olyan kapcsolataim voltak, ahol nem valósulhatott meg a szex, hol barátnőimnél, hol nálam. Júniusban egy házibuli után lefeküdtem egy nővel és ott történt meg az első aktus. Azóta a mostani barátnőm az első, de nem érzem magam én sem visszafogottnak, vagy gátlásosnak. Kérem szépen segítsen, ha tud, mert nagyon fontos lenne, félek már belekezdeni egy szeretkezésbe, mert nem akarok csalódást okozni barátnőmnek! Tisztelettel: Sz.Péter

        Dr. Merth Gábor válasza a merevedési zavar témában

        Kedves Péter! Innen megmondani a baj okát nem lehet. Azt tudom mondani, hogy a potencia zavarok egy jelentős része valamilyen szervi megbetegedés következménye. Például egy panaszmentes gyulladásos kórkép, hormonális zavarok gyakran vezetnek hasonló problémákhoz. De azt is meg kell említeni, hogy nagyon sok potencia probléma mögött pszichés okok rejlenek. Ezek felderítése -kizárva a szervi bajokat-, hosszabb munkát igényel, kezelése sem gyors. Az is elmondható, egy-egy kudarc miatt pszichésen megterhelődik az ember, ezeket a "felrakódásokat" szintén fel kell oldani. Az is igaz, számos helyzet, mint pl. alkoholos vagy másmilyen befolyásoltság, szintén leronthatja a teljesítő képességet. Mindenesetre javaslom, első körben zárja ki a szervi megbetegedéseket (urológus szakorvos felkeresése), aki el tudja irányítani mi is lenne a következő lépés a javulás felé. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 05., 13:25; Megválaszolva: 2011. december 07., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: