• Vizelet eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Felfázással fordultam urológushoz kb. 3 hete. Panaszom alhasi fájdalom, gyakori vizelési inger volt, ami azt jelenti, hogy szinte 2 percenként 1-2 csepp vizeletet tudtam kipréselni magamból nagy fájdalom közepette. A vesém is fájt. Elmentem az orvoshoz, de csak 1 hétre rá volt szabad időpont, akkor tudott fogadni. Addigra már annyira elfajult a dolog, hogy a vizeletem véres volt. De már nem is véres, hanem szinte csak vér. Az orvos katéterezett, majd laborba küldte a vizeletem, egy hét múlva kellett mennem az eredményért, ami az volt, hogy nem tudták megvizsgálni , annyira véres volt. Más eredményt nem mutatott. Újra vizeletvétel, labor. Közben felírta a Nitrofurantoin nevű gyógyszert, ez segített is, elmúlt a gyakori vizelési inger és a vér is eltűnt a vizeletemből. A következő vizeletvizsgálatom eredménye pedig ez lett: 30-40 fvs, zsúfolva baktériummal, laphámsejtek. A mikroszkópos kp alapján genitális fertőzés lehet. Ennyi áll a leletemen. Szóval úja katéteres vizeletvétel, ezt elküldi az orvos laborba, tenyésztésre. Jövőhéten kell visszamennem az eredményért. Az lenne a kérdésem, hogy a genitális fertőzés mennyire lehet súlyos, hogyan lehet kezelni? Tudom, hogy szexuális úton terjed. Lehet összefüggés a felfázásom és e fertőzés között? Előtte nem sokkal volt egy hüvelyi gombás fertőzésem, ez lehet hatással rá, vagy lehet köze hozzá? Egyébként a vesémet is fájlalom már egy ideje, de erre nem is reagált az orvosom :( Aggódom! Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Merth Gábor válasza a urocystitis, véres vizelet, felfázás témában

        Kedves Kérdező! Ön felfázott. Ha láza-hidegrázása nincs, nagy valószínűséggel a veséi nem érintettek. Egy erősebb antibiotikum, fájdalmak esetén 25 mg. diclofenac tartalmú készítmény (2-3 szem/nap) -vény nélkül kapható, sok folyadék, és vmilyen tőzegáfonya készítmény megoldja a problémáját. Ha már úgy is csináltak tenyésztéses vizelet vizsgálatot, azzal a gombás fertőzést is ki lehet szűrni. Ha nincs gombája ezt a részt ki is pipáltuk. Az AB szedését követően érdemes a hüvely saját flóráját vmi erre való készítménnyel (ezen az oldalon most nem reklámoznék semmit) visszaállítani. Ha az AB szedése alatt hasmenése jelentkezik, ugyan ez vonatkozik a bélflórára is. Jobbulást kívánva, tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 25., 13:37; Megválaszolva: 2011. november 28., 16:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés