Valóban kell operálni?

Az éves tüdőszűrésen találtak egy foltot a tüdöm bal lebenyén. Mindenféle vizsgálaton résztvettem, CT, tüdő biopszia ultahang és átvilágítások sorozata és megállapították, hogy bakteriális góc, 10 mm-es, nem tudják kizárni a tumort esetleg a tbc-ét és ezért műtétet javasolnak.Kérdésem: miért kell operálni, más módszer nincs a 21. században? Tisztelettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

A biopszia már megtörtént és 100 %-ban nem tudta eldönteni, hogy miyen elváltozásról van szó. A műtéti eltávolítás és a szövettani feldolgozás ad végleges diagnózist. Ezt az információt semmilyen más vizsgálat nem tudja megadni.

Kérdés: 2011. január 05., 17:12; Megválaszolva: 2011. január 07., 17:13
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Gyógyulási esélyek
Tüdőn áttét