Tüdőrák?

Tisztelt Dr!

Évek óta tartó, jobb lapcka környékén néha minden előzmény nélkül hirtelen szúró fájdalmat érzek.Légzésre és mozdulatra nem fáj. 4 éve dohányzom, kisebb megszakításokkal. Rendszeresen sportolok.

Lehetséges, hogy a lelet alapján ez tüdőrák?

Kihez lehetne fordulni ezzel a szúró fájdalommal?

Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza mellkasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt tünet nem jellegzetes a tüdőrákra, főleg, hogy több évre visszavezethető. Inkább mozgásszervi eredetűnek tünik. A dohányzást a számos káros hatása miatt érdemes lenni teljesen elhagyni. Egy rutin mellkas röntgen is célszerű, melyet a területileg illetékes tüdőgondozóban tud elvégeztetni. Beutaló nélkül térítésköteles. A fájdalom miatt a mellkas röntgen leletével keresse fel háziorvosát, aki fizikális vizsgálat után továbbírányítja, amennyiben szükséges.

Kérdés: 2010. március 10., 21:33; Megválaszolva: 2010. március 10., 21:33
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Már nagyon elvagyok keseredve.
Tisztelt Dr.Nő. Azzal kezdeném hogy nem egyszerű a történetem, de megpróbálom a legérthetőbben leirni. Az első és legfontossabb az hogy évek óta...
Sugárterápia
Kedves Doktor Úr! Édesanyámnál 2019 januárjában tüdődaganatot diagnosztizáltak. Egy 15-20 mm daganatról volt szó,viszont gyenge egészségi (főleg...
Gyógyulási esélyek műtét után
Tisztelt Doktornő! Előző két kérdésemre adott megtisztelő válaszát itt találja a rendszerben. Regisztrált felhasználó vagyok. Túl vagyok a...
Sugárterápia
Kedves Doktornő! Édesanyámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Tüdődaganatot diagnosztizáltak nála 2019-ben. Nagyon kicsi volt a daganat,de az...
Tüdő rtg lelet
Tisztelt Dr Nő! Rekesz éles kontúrú, jobb oldalon 1 harántujjnyival magasabban áll. Szabad lat. sinusok. Infiltratum nem diff. A bal alsó...