• Tanács kérése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Dr. Nagykálnai Tamás Onkológus Úr részére.

        Tisztelt Doktor Úr.

        Mellékletként becsatoltam az Édesapám zárójelntését.

        Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit lehetne tenni az állapota jobbá tétetelére?

        Sajnos mióta itthon van a lába nagyon fáj újabban légzési nehézségei is vannak nehézlégzés, légszomj.

        Kezelőorvosa a háziorvoson kívül jelenleg nincs Ő is csak azokat a gyógyszereket írja fel ami a zárójelentésben is szerepel.

        Vásároltam különböző készítményeket számára:

        Avemar; feketeáfonya sűritmény; gránátalma sűritmény; homoktövis sűritmény.

        Ön szerint ezek a készítmények a fizikai állapotán javítanak?

        Illetve mit tanácsol hova vigyem az édesapám? ( 62 éves)

        Milyen kezelést lehetne alkalmazni az állapota jobbá tételére?

        Segítségét, válaszát előre is köszönve maradok mély tisztelettel:

        RBéla.

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőrák témában

        Kedves Kérdező!

        A scan-nelt mellékleten jól kivizsgált beteg leletei láthatók. Nem tudjuk, hány éves, mert azt is kifestették.
        Mindenesetre bal fölső lebeny tüdőrákja van, mégpedig mirigysejtes rák, ami a csontokba többfelé (bordák, keresztcsont) áttéteket képzett. A nyaki csomó is daganatos lehet. Sajnos szétszóródott, azaz gyógyíthatatlan daganatról van szó. Már 50-es fentanyl (Durogesic nevű kábítószer) tapaszra is szükség van erős fájdalmai miatt.
        Rossz általános állapotot ír a zárójelentés ("performance status"), tehát semmiféle megterhelő aktív kezelés nem javasolt - egyébként nem is érne gyakorlatilag semmit. A csontáttétek miatt biszfoszfonátokat kell adni (pl. Bonefos, Bondronát, Zometa) a fájdalomcsillapításon kívül, mellé például még Megesint az étvágy, a tápláltság javítására. Sajnos néhány hónap van csak hátra, a bal tüdőcsúcsi folyamat még erős bal váll-bal kar fájdalmakat is fog okozni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 08:35:46; Megválaszolva: 2010. február 26., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: