C-vitamin?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Édesapámnál rosszindulatú 2-3. stádiumú tüdődaganatot diagnosztizáltak. A mai napon kapta az első kemoterápiás kezelést (amiből 4-et írtak fel) , majd következik néhány sugárkezelés, aminek következtében remélhetőleg édesapám operálhatóvá válik.

A betegek hány százaléka válik operálhatóvá ebben az esetben?

Illetve egy alternatív gyógymódról kérdezném (ami tudom, hogy nem az orvosok kedvence) ....többen ajánlották nekünk a Prof.Dr.Dávid Tamás ajánlásávál forgalomba hozott CoDtm teakeveréket és hozzá megadózisú C-vitamin ampullát. Az ampulla 10.000mg C-vitamint tartalmaz, amit intravénásan, általános infúzióhoz keverve heti 3× ajánlanak. A gyógyszerész szerint a C-vitamint nem lehet túladagolni, mert amit a szervezet nem tud feldolgozni, az vizelet útján távozik a testből, valamit azt ajánlotta, hogy a kemoterápia előtt és után 3 nappal ne alkalmazzuk a C-vitamin infúziót. Bár szerinte nem rontja a kemoterápia hatását, de a biztonság kedvéért, a kemoterápiás heteken hagyjuk ki, azon kívül viszont nyugodtan alkalmazzuk a módszert, mert sokat segíthet az immunrenszer erősítésében. Tehát rosszat nem tehet a megadózis, csak jót! A gyógyszerész állítása szerint már több olyan orvos is alkalmazza, akinek a betegeinél látványos javulás mutatkozott a teakeverék+C-vitamin dózis 2-3 havi használata után, akár kemoterápia és sugárkezelés alatt is!

Önnek mi a véleménye az orvos által felírt terápia és az alternatív gyógymód együttes használatáról? Illetve milyen módszereket ajánlana a kemoterápia tüneteinek csökkentésére?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza Tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

 

A kemoterápia hatékonyságáról százalákot nem szívesen írnék és nem is rudok. A közelítő számokhoz is sokkal több információ kellene. Az alternatív gyógymódoknak megvan a helye a kiegészítő kezelés részeként. Véleményem, hogy csak a kezelő orvos tudtával alkalmazzák. Neki biztosan van információja, hogy a kezelés mellett mi alkalmazható kiegészítésként. Évek alatt úgy látom, hogy néha túlzóak a várakozások. Csak olyan kezelést fogadjanak el, ahol orvosok leírták és bizonyították a hatásosságát. Az említett teával kapcsolatban ismertek pozitív hatású tanulmányok, de ismétlem, hogy a kezelőorvos véleményét is kérjék ki.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. augusztus 14., 22:40; Megválaszolva: 2009. augusztus 14., 22:40
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak