Tüdődaganat?

Tisztelt Doktor!

A mai napon megállapították, hogy édessapámnak II-III-as stádiumban lévő rosszindualtó "mirigyes" tüdődaganata van. Az egyik tüdején "szaloncukor" nagyságú daganat van, ami közelében gyúlladt mirigyek, feltehetően "kis áttétek" vannak! Illetve a két tüdeje között van egy áttét, ami nyomja a légcsövét. Az orvosa szerint emiatt műthetetlen, 4 kemoterápát javasolt, ami után sugárkezelés következne, illetve ezek után, ha összezsugorodik a daganat, operáció is szóba jöhet!

Mekkora az esély arra, hogy édesapám felépül? Illetve, a betegek többségénél, hogy szokott reagálni maga a daganat a kemoterápára és a sugárkezelésre? Milyen immunrendszer erősítőt tudna nekünk ajánlani?

Tisztelettel: B.É.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

 

A kollégák javaslata helytálló. Első lépés a kemo- és sugárterápiás kezelés. Amennyiben jól reagál a kezelésekre jön szóba a műtét. Emiatt az elvégeztt vizsgálatokat meg fogják ismételni. A betegek többségében javulás alakul ki, de ezt a kezelés előtt korrekt módon megmondani nem lehet. Kiemelném a beteg és környezete részéről nagyon fontos a kezelésbe, annak eredményességébe vetett hit, pozitív hozzáállás. A kezelések alatt javasolt a bő folyadékfogyasztés  (ásványvíz) és a változatos, sok friss zöldséget-gyümölccsöt tartalmazó étrend. Az étrendkiegészítők széles választékából nem emelek ki egyet sem, én inkább a táplálkozásban és a megfelelően megválasztott étrendben hiszek.  Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. augusztus 14., 09:05; Megválaszolva: 2009. augusztus 14., 09:05
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak