Tarceva

Igen Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném a tanácsát kikérni.
Anyukámnak tüdő daganata van és az orvos fel írta neki a Tarveva nevű gyógyszert a 150 mg-ost. Na most úgy néz ki a helyzet, hogy jót tesz neki mert virgoncba lett, a légzése is picit könnyebb, a köhögés is csökkent, de amiért aggódik az, hogy olyan pattanás szerű kis búbok lettek az arcára meg a mellkasára, ami viszket. Igaz, hogy melléhatásként írja ezeket a tüneteket, de az anyu fél nehogy valami komoly dolog legyen e miatt, illetve nem-e az a gond, hogy túl nagy adagot 150 mg-ost szedi? Ilyenkor tanácsos abba hagyni a gyogyszer szedését vagy szedheti tovább? . A kezelő orvos is azt mondta még a gyógyszer beszedése előtt, hogy álitólag az a jó jel a reagálásra ha lesznek ilyen kis kiütések.


Előre is nagyon köszönöm a türelmét, hogy elolvasta a levelem.
Tisztelettel:Simándi Enikő

WEBBeteg szakértő válasza Tüdőrák témában

A bőrkiütések a gyógyszer ismert mellékhatásai. Valóban észlelték, hogy akinél erősebb votl a bőr-kiütés, ott erősebb volt a daganatellenes hatás is. Csodát persze ne várjanak a Tarcevától, de jónéhány hónapot kaphat a beteg - a valóban kissé kellemetlen bőrkiütések árán.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 11.

Kérdések és válaszok: Tüdőrák

Tüdőrák gyanú?
Üdvözlöm! Édesapám két és fél évvel ezelőtt átesett a Covidon, elég durva tünetekkel. Kórelőzmény: 2021. 45-50% COVID-19 pneumonia miatt kórházi kezelés...
Tüdőrák, gégerák
Kedves Doktornő! Legyen szíves a leletet véleményezni. Mik a kilátások a jövőre nézve? Meddig élhet még így el édesapám? Tisztelettel.
Daganat
Tisztelt Doktorúr, Doktornő! Édesapámnál 2017-ben rosszindulatú tüdődaganatot diagnosztizáltak. 4 kemoterápiát és 30 sugárkezelést kapott. Majd Tarcevat szed...
Tüdő adenocarcinoma
Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy tüdő biopszia után a szövettani eredményen adenocarcinomát diagnosztizáltak. A jobb és bal tüdőben is...
Tüdőrák agyi áttéttel
Tisztelt Doktor nő! Édesapámnak 2015 júliusában kissejtes tüdőrákot diagnosztizáltak. Kapott kemotertápiát melyet jól tolerált. 3 ciklus lefolytatása után a...
Tüdő rák máj, nyirokmirigy, csont...
Üdvözlöm! Lány testvéremen 4cm tüdő rákot diagnosztizaltak több attétel, mint máj, nyirokcsomo, és csont. Az orvosok nem műthetönek állapították meg.ezen...