Tarceva

Igen Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném a tanácsát kikérni.
Anyukámnak tüdő daganata van és az orvos fel írta neki a Tarveva nevű gyógyszert a 150 mg-ost.Na most úgy néz ki a helyzet, hogy jót tesz neki mert virgoncba lett, a légzése is picit könnyebb, a köhögés is csökkent de amiért aggódik az hogy olyan pattanás szerű kis búbok lettek az arcára meg a mellkasára ami viszket.Igaz, hogy melléhatásként írja ezeket a tüneteket de az anyu fél nehogy valami komoly dolog legyen e miatt, illetve nem-e az a gond, hogy túl nagy adagot 150 mg-ost szedi? Ilyenkor tanácsos abba hagyni a gyogyszer szedését vagy szedheti tovább? . A kezelő orvos is azt mondta még a gyógyszer beszedése előtt, hogy álitólag az a jó jel a reagálásra ha lesznek ilyen kis kiütések.


Előre is nagyon köszönöm a türelmét, hogy elolvasta a levelem.
Tisztelettel:Simándi Enikő

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Tüdőrák témában

A bőrkiütések a gyógyszer ismert mellékhatásai. Valóban észlelték, hogy akinél erősebb votl a bőr-kiütés, ott erősebb volt a daganatellenes hatás is. Csodát persze ne várjanak a Tarcevától, de jónéhány hónapot kaphat a beteg - a valóban kissé kellemetlen bőrkiütések árán.Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

Dr. Nagykálnai Tamás
Kérdés: 2009. június 11., 12:07; Megválaszolva: 2009. június 11., 12:07
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak