• Lehet, hogy tüdőrákom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Napi szinten égő fájdalmat érzek a hátamban, és néha nyomást is. A tüdőgyógyász azt mondta, hogy asthma vagy tüdőtágulat, de a családomban volt, és jelenleg is van tüdőrákos. Emellett dohányzom és többször volt tüdőgyulladásom, illetve 6 évig dolgoztam hűtőházban. Lehet, hogy tüdőrákom van?

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Sajnos a tüdőráknak nincsenek korai fázisban tünetei, ezért nem lehet, csak röntgennel vagy CT-el rájönni a jelenlétére. Sokszor ez sem elég.

        Az Ön által panaszolt tünetek egyike sem jellemző tüdőrákra. A háti, égető fájdalmat gerincbántalmak, csont vagy ízületi elváltozások okozzák.

        Akinek szülei rákosak voltak, vagy tüdőtágulata van dohányzás miatt, nagyobb az esélye a betegségre, de nem biztos. Ha biztos akar lenni, akkor készíttessen egy mellkas röntgenfelvételt magáról és hagyja abba a dohányzást!


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-06 16:40:17; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: