Tüdőrák tünetei

Tisztelt Doktor úr! Édesapám 2013. októberében tudta meg, hogy tüdőrákos. Kemoterápiás kezelést kapott, több fajtát is. Most kapta volna a 8. kezelést, de az orvosok úgy döntöttek nem kaphatja meg, mert az eddigiek legyengítették a szívét, ezért 2 hónap múlva kell ismét jelentkezni a kórházban. Az orvosai szerint a daganata nem nagyobbodott. Legutóbb 3 hétig volt kórházban. Vízhajtót kapott, mert a lábai bedagadtak neki és a szíve gyengesége miatt fulladásos tünetei is voltak és hamar elfáradt, kimerült. A tegnapi napon jöhetett haza, amikor a délutáni órákban arra lettem figyelmes, hogy magában beszél, később pedig furcsa dolgokat mondott és éjjel álmában is sokáig beszélt. Szeretném a véleményét kérni, hogy ez a kimerültség miatt lehet, vagy esetleg a ráknak is lehet ilyen tünete?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a zavartság témában

Tisztelt Kérdező! A zavartságnak nagyon sok oka lehet, hogy a sok ok közül melyik, vagy melyek okozzák ezt a tünetet édesapjánál, interneten keresztül megmondani nem lehet. Az ok megtalálása, és ennek alapján történő kezelés céljából mielőbbi vizsgálatok szükségesek. Kérdésére válaszolva, hogy a ráknak lehet-e ilyen tünete: a tüdőrák adhat agyi áttétet, ez is okozhat zavartságot.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. június 06., 23:49; Megválaszolva: 2014. június 07., 08:26
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőn áttét
Tüdődaganat
Tisztelt Doktornő! Édesapámnak tüdődaganata van (adenocarcinoma). Kemo+immunterápia kezelést kap, eddig egyet kapott. A kezelés után 2 héttel...
TÜDŐBETEGSÉG
Tisztelt Doktornő! Férjemnek 2011 volt tüdőrákja, melyből kigyógyult. Tavaly tályogot távolítottak el erről a tüdejéről, gyógyultnak...
Daganat
Tüdőszűrés
Tisztelt Doktornő! 25 éves nő vagyok, 14 éves korom óta dohányzom. Voltak időszakok mikor napi 2-3 szálat elszívtam, ha stressz ért, akkor többet...