Tüdőrák aggodalom

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 21 éves férfi vagyok, 5 évet dohányoztam, és körülbelül 5hónapja hagytam abba a dohányzást. Dohányzási időszakom alatt gyakran volt, hogy köhögcséltem, és sajnos ez mostanra se múlt el teljesen. Néha kellemetlen érzést érzek (nem fájdalmat) hátamon. Nagyon nyugtalanít, hogy esetleg daganat van kialakulóban a tüdőmben. Legutóbb 3 negyed éve voltam tüdőszűrésen és akkor mindent rendbe találtak. Kérdésem az lenne, hogy ajánlatos lenne megismételnem egy mellkas röntgen vizsgálattal, hogy pontot tudjak raknak aggodalmaimnak? Továbbá ilyen fiatalon 21 évesen kialakulhat e a tüdőrák? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

Ebben az életkorban nagy ritkaság a tüdő rosszindulatú daganata. A háti panasz sokkal valószínűbb oka a mozgásszegény életmód vagy túlerőltetés okozta mozgásszervi ok. Javaslatom, hogy sajátítson el gerinctornát és végezze minden nap. A röntgen vizsgálat nem indokolt. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket és otthonában párásítson.

Kérdés: 2012. június 14., 17:03; Megválaszolva: 2012. június 15., 21:27
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Gyógyulási esélyek
Tüdőn áttét