Frissen operált tüdődaganat

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy 67 éves édesanyámat április 23.-án műtötték tüdődaganattal. A mellkas RTG és a CT vizsgálat is foltot mutatott ki a jobb tüdőfél közepe tájékán. Kétszer is végeztek rajta biopsziás mintavételt, de ezek egyikéből sem tudtak kimutatni rákos sejteket (ez hogy lehetséges? ) , viszont a sebész meggyőződése az volt, hogy mivel valószínűleg daganat van ott, műteni kell. A műtét során a jobb felső lebeny egészében és a középső részlegesen került eltávolításra, valamint a környező nyirokcsomóból is kellett kivágni. Még annyit mondott a sebész, hogy 'szóródást' nem látott.Ez mit jelent, lehet jó előjelnek tekinteni? Vagy ha már a nyirokcsomó érintett, akkor...........? Még annyi információm van, hogy a mellkas CT után elvégzett hasi UH negatív volt. Koponya CT tudtommal még nem készült. Nagyon szeretem az anyukámat, nagyon félek hogy ezek a rohadék rákos sejtek elvehetik tőlem. Hálistennek elég jó kedvű, még viccelődni is volt ereje/lelke az intenzív osztályon. Amint megkapjuk a pontos diagnózist, megírom. Addig is ha tudnának vmi megközelítőt mondani, hogy mire lehet számítani, azt nagyon megköszönném. Szép napot és jó egészséget mindanyiuknak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

A műtét előtti szövettani mintavétel eredményessége nem 100 %, így a műtét elvégése helyes volt. A távlati kilátásokat a véglegese szövettani eredmény fogja meghatározni. Ez függ a daganat szövettani típusától és az esetleges nyirokcsomó érintettségtől. A negatív hasi ultrahang biztató.

Kérdés: 2012. április 27., 10:38; Megválaszolva: 2012. április 30., 17:36
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Gyógyulási esélyek
Tüdőn áttét