Lehetséges?

Tisztelt Doktor Úr! A múlt hónapban már írtam önnek ezen az oldalon. Akkor azzal a kérdéssel fordultam Önhöz, hogy volt az utóbbi egy évben három elhalt terhességem és az utolsónál, ami kb. 9 hetes volt, a diagnózis meningomyelocele volt. Most a következő lenne a kérdésem: már van egy közel hatéves kisfiunk- aki hála istennek egészséges-, elképzelhető- e, hogy mégis kromoszómahiba áll a habituális vetélések hátterében? Ha elképzelhető, hogyan születhetett mégis gyermekünk? Javasolja- e Doktor Úr a genetikai kivizsgálást? Még egy kérdés: Doktor Úr mikor rendel és hol? Válaszát előre is köszönöm! Előzmény: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/terhesseg/98899

Dr. Deli Tamás válasza abortusz témában

Tisztelt Hölgyem!

Úgynevezett kiegyensúlyozott transzlokációk esetén előfordulhat, hogy a szülő hordoz kromoszómahibát és az utódoknak egy része egészséges, más fogamzásból viszont kiegyensúlyozatlan, rendellenességet okozó vagy vetélés formájában megnyilvánuló kromoszóma rendellenesség lenne igazolható. A genetikai tanácsadást mindenképpen javasolnám.

Elérhetőségem, rendelésem adatai honlapomon megtalálhatóak: www.drdelitamas.hu

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. november 01., 08:59; Megválaszolva: 2011. november 02., 15:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
terhesség megszakitás
14 htes terhes vagyok szeretném megszakitani a terheséget mivel nagyon rossz a a családi helyzetem akérdésem hogy el lehet e vetetni mivel vana család...
Reménykedem
11hetes4napos terhes vagyok! már volt időpontom a dokihoz de újat adott és most jutottam el hozzá! ezt a babát sajnos nemtudom megtartani, a...
Abortusz utáni nemi élet
Tisztelt Doktor/Nő/Úr! 23 éve élünk férjemmel együtt, 3 tervezett gyermekem született. 2005-ben spirált tettem fel, mivel tablettát már nem...
Barnás folyás
Kedves Webdoktor! November 3.-án volt egy terhességmegszakításom, mivel kiderült hogy beteg a baba. Akkor 18 hetes terhes voltam. A kórházban minden...
Normális-e?
Tisztet Doktornő/Doktor Úr! 4 és fél héttel ezelőtt terhességmegszakításom volt egészségügyi okokból. Párommal együtt rendkívül megviselt...