Normális-e?

Tisztet Doktornő/Doktor Úr! 4 és fél héttel ezelőtt terhességmegszakításom volt egészségügyi okokból. Párommal együtt rendkívül megviselt mindkettőnket a beavatkozás. Orvosom kérése volt, hogy négy hétig ne éljünk házaséletet. Néhány napja viszont, egy kis borozás alkalmával elveszítettük a fejünket és egymásnak estünk. Nagyon szégyenlem magam, hagytam behatolni a vőlegényemet, és a védekezésnek nem mondható „megszakításos” módszert alkalmaztuk. Ettől függetlenül én jelen állapotomban nem szeretnék újra teherbe esni, és orvosom is minimum 3 hónapot mondott a következő próbálkozásig. Nem tudom mennyit ártatottam ezzel magamnak, vagy hogy eshettem-e újra teherbe? A műtét után 4-6 hét amíg megjön az első menstruáció, nálam még ez sem jelentkezett. Ez normális? Lehetséges hogy ezzel még jobban „bekevertem a szervezetemnek”? Másfél hét múlva megyek vissza a dokimhoz, de nagyon félek, attól amit mondani fog! Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a abortusz témában

Tisztelt Hölgyem! A hormonális változásokba, a peteérésbe a közösülés nem zavart be. Ha mensese még nem volt a műtét óta, az sem kóros. Ha viszont 2-3 héten belül sem jelentkezik menses, végezzen terhességi tesztet, mert peches esetben akár teherbe is eshetett, bár ennek esélye kicsi.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. október 28., 07:44; Megválaszolva: 2011. október 29., 15:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség megáll
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy az aktus utàn, ultrahangon hány nap múlva látszódik a petezsák, illetve a szívhang? A magzati...
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?