• Hüvelytabletta terhesen - 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Herman Tünde Mint előző kérdésemben említettem a hüvelyváladék leletén ez áll: "Go, Soor, Trichomonas: negatív, tisztasági fok 3, igen sok fehérvérsejt." Tudomásom szerint a „soor” jelöli a gombás fertőzést, ami ugyancsak negatív lett. Válaszát nem értem... Webdoktor írta 2011-10-11: Kedves Kérdező! A hüvelyváladék a leírtak alapján gombára positív, trichomonasra neg., így a metronidazol hatásos lehet, az orvosa biztosan tudja, hogy mi alkalmazható terhességben, bízzon a döntésében. Kérdező írta 2011-10-04: 25 hetes kismama vagyok, a rutin hüvelyváladék vizsgálat leletén ez áll: Go, Soor, Trichomonas: negatív, tisztasági fok 3, igen sok fehérvérsejt. Az orvosom erre hüvelytablettát írt fel, aminek a betegtájékoztatóján azt olvastam, hogy "a készítmény olyan hüvelyi fertőzések ellen hatékony, amelyeket protozoonok és/vagy gombák okoznak". A konkrét kérdésem az lenne, hogy ha a leletem protozoonra és gombára negatív lett, akkor miért ezt a készítményt írta fel az orvosom? A készítmény hatóanyaga metronidazol és mikonazol-nitrát. Panaszaim nincsenek, kicsivel több a hüvelyváladékom, de ez színtelen és nem bűzös. Az orvom vizsgálat után mondta, hogy a szokásosnál több a hüvelyváladékom. Olyan gyógyszert szeretnék szedni,ami az én esetemben tényleg hatásos és ami nem árt a babának. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Herman Tünde válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Ez a fórum nam alkalmas ilyen kérdések pontos tisztázására, kérem keressen fel szakorvost!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 13., 21:20; Megválaszolva: 2011. október 14., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés