Miért?

Kedves Doktor Úr/ Nő! Az elmúlt egy évben két elhalt terhességem volt, mindkettőt műszeresen fejezték be. A második idén májusban volt. Ekkor elkezdtem szedni a Femibion 800 magzatvédő vitamint. Vérvizsgálatokon estem át, melyek eredménye semmilyen szempontból nem mutatott problémát. Auguztusban ismét teherbe estem, orvosom az 5. hétben írt fel Duphaston tablettát 3*1es adagolásban. Nem is volt semmi panaszom. Ma reggel azonban véres volt a fehérneműm, így bementem a kórházba, ahol is ezt állapították meg: magzati szívműködés nem látható- hozzáteszem, két hete már pulzált a szívcső-, missed ab.s.9., meningomyelocele., koponyatető nem ábrázolódik. Ez a rendellenesség kialakulhatott- e folsavhiány miatt- mindazok ellenére, hogy lassan fél éve szedem a Femibiont? Hogyan lehet ezt a következő terhesség során esetleg kiküszöbölni? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza terhesség témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt rendellenesség folsavhiány miatt kialakulhat (illetve a folsavhiány fokozhatja a kialakulás esélyét) , a következő terhességben napi 3-6 mg folsavszedés lehet javasolt. Azt csak "halkan" jegyzem meg, hogy 9 hetes terhességben (ahol az ülőmagasság (CRL) 23-31 mm a pontos terhességi kortól függően, a meningomyelocele diagnózisát ultrahanggal felállítani egy elhalt embryónál igen nagy merészség...

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. október 11., 13:48; Megválaszolva: 2011. október 16., 11:44
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid