• Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Elnézést kérek, hogy levelemmel zavarom. Azért írok, mert jelenleg 23 hetes várandós vagyok, utóljára 18 hetesen voltam ultrahangon. Akkor a következőket is írták az ambuláns lapomra: Egy élő magzat látható.Fejvégű fekvésben. A lepény a hátsó falon, mélyen tapad. A magzatvíz mennyisége:Átlagos.BPD:46mm, OFD:54mm, AC:129mm, FL:27mm. A számítottnak megfelelő terhességi korDg.Grav sept.18.Kontroll:6 hét múlva. Tudna nekem segíteni, hogy mit jelentenek ezek az adatok pontosan? Ha a lepény a hátsó falon, mélyen tapad, mi a teendő? Kell vele pihennem? Várom mihamarabbi válaszát. Köszönettel:Antalné Angyal Rózsa

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Kedves Antalné Angyal Rózsa! Az UH leletén leírtak tökéletesen rendben vannak, aggodalomra nincs oka. A lelet (mélyen tapadó lepény vagy egyéb) miatt egy terhesnek általában is javasoltnál nagyobb mértékű pihenésre, kíméletre nincs szükség. A lepény egyébként a terhesség növekedésével párhuzamosan várhatóan mind távolabb fog kerülni a méhszájtól, bár már jelen helyzetében sem okozna gondot a szülésnél.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 15., 15:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: