• Prolactin hormon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2 spontán vetélés után a nőgyógyászom hormonokat nézetett 2011 májusában, az első vérvétel alkalmával a prolactin szint 34,6 ng/ml (referencia érték: 5,0-35,0), a második vérvétel alkalmával 31,4 ng/ml (referencia érték: 5,0-35,0). Ennek kezelésére 2011. május 30-án felírt Mastodynon cseppet 2*30 csepp adagolással. Ezt azóta is szedem, igaz júliusban kb. 2 hetet kihagytam, mert nem volt csppem. Utolsó menstruációm 2011. június 30-án volt, de sajnos a terhességem 2011. augusztus 27-én megszakadt. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő alatt fejti ki hatását a csepp? Lehetséges, hogy az enyhén emelkedett prolactin szinttől nem tudott a baba rendesen megtapadni?

        Dr. Boros Miklós válasza a spontán vetélés, prolaktin témában

        Kedves Kérdező!A prolaktin szint emelkedés részletes kivizsgálást igényel és csak azt követően kezelhető és nem Mastodynonnal.Azt is jó lenne tudni,hogy mivel igazolták ,hogy valóban terhes volt.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 08., 08:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: