Kisebb uh- méret a 38. héten? Mi állhat a háttérben?

Tisztelt Doktornő! A 18 és 28. heti uh-n mért adatok alapján csak 2 nap különbség van számolt időponthoz képest. A 38. heti uh-n azonban 33+4 hetesnek megfelelő BPD-t, és 35+4 hetesnek megfelelő FL -t mért a doki. Kell aggódnom? A nőgyógyász nem mondott semmit, egyszerűen csak rávágta, hogy még messze nem vagyok 38 hetes várandós! , majd elküldött. Mennyire kell aggódnom? Mi lehet az oka, hogy a 38. heti uh nem a megfelelő kor mutatta? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: K. A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza ultrahang témában

Kedves K. A.!

Szerintem keressen hamar egy másik szülészorvost, mert ha esetleg mégis 38 hetes a terhesség és a baba 33 hetesnek megfelelő méretű, az súlyos növekedási elmaradást (intrauterin retardációt) jelezhet és a magzat bármikor veszélybe kerülhet. Ez esetben terhesosztályra vagy szülőszobára kell Önt felvenni és az ismételt vizsgálatoktól függ, nem kell-e megindítani a szülést.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. szeptember 01., 15:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 11:09
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
vetélés missed ab
Mennyi hüvelyi ultrahang lehet egy terhesség alatt és lehet baj abból ha 7hetes babát 7szer hüvelyi ultrahangoznak?
Ultra hang veszélyei
Lányom nevébe szeretné kérdezni.4-5 hetes terhes és hüvely ultrahangot végzet az orvos. Veszélyes lehet-e a magzatra korrai ultra hang? . Terhesség...
Él a babám?
Tisztelt Cím! 6hetes terhes vagyok. Ma voltam UH-on. És a hallottak, látottak után nagyon kétségbeestem! A papíron szerepel: Nagyobb homogén...
Leletelemzés