• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Védekezés ellenére,pharmatexet használok pár éve, teherbe estem.Nme tudom merjem e vállalni ennyi idősen,bár nem érzem magam még öregnek.Nagyon sok negatív dolgoz olvastam túl nagy a beteg fogyatékos gyerek esélye.Alapjában egészséges vagyok,semmi komoly gondom nincs.A férjem és a gyerekeink örülnének egy kistesónak.Úgy érzem minden rendben lesz, de azért a félelem bennem van.A nőgyógyászt különösebben nem érdekelte a dolog,szenvtelenül megkérdezte mi a tervem.Első gondolatom az volt hogy abortusz.Pont rosszkor jöttem, mondta az orvos, mert szabira mennek, és nem lesz aki elvégezze.Még úgy gondolom bőven van időm dönteni,kb 5-6 hetes lehet.Holnap fog kiderülni,ultrahangvizsgálatra megyek.Fogalmam sincs merje e vállalni, szülhetek e még "normálisan"? Mekkora a kockázata annak hogy valami baj lesz?Velem vagy a picivel.Ha kiderül hogy beteg,meg lehet e szakítani a terhességet?Ha úgy döntök hogy elvetetem most, kell e fizetni?Úgy olvastam, csak orvosilag indokolt esetben végzik el ingyen.A korom lehet orvosi indok?Nme tudok dönteni, sem "megölni" sem megszülni, nem szeretném,nem merem.Soha életemben nem voltam még ennyire tanácstalan.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Kismama! A kor előrehaladtával valóban nagyobb eséllyel alakul ki genetikai betegség, de fiatal korban is történhet probléma a terhességgel, ne ebből induljon ki. Ha meg szeretné tartani a babát, akkor még járják jobban körbe a dolgokat. Azt tanácsolom, hogy menjen el genetikai tanácsadásra, csinálják meg az amniocentézist, persze, ha ön is beleegyezik, és ennek eredménye már egyértelmű lesz, nem lesz ön és a család ilyen bizonytalanságban.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 14:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés