• 16 hetes uh

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ismét zavarnom kell Önt, mert tegnap voltam 16hetesen,4D-s uh-on, s kaptam egy bizonytalan leletet.Idézem:"bal kamrában kissé echogenebb papillaris izom látható."Mit jelent ez, Doktornő? Milyen rendellenességre utal?Mitől alakulhat ki?Mást rendben találtak a babánál!Köszönöm válaszát!Tisztelettel:Anikó

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! A leírás azt jelenti, hogy a baba szívében az egyik szemölcsizom egy kicsit jobban "világít" az ultrahangon, ezt néha apró meszesedés okozza. A szív funkcióját ez nem befolyásolja, normál terhességek egy részében is látható, NAGYON ritkán kromoszóma-rendellenesség mellett jelentkezik, de ha minden egyéb rendben volt, vérvételek is, az Ön életkora sem rizikófaktor, akkor ennek nagyon minimális, közel nulla az esélye. Mindenesetre beszélje meg a leletet a nőgyógyásszal is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 27., 07:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 00:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés