Imovane/7, 5mg Zopiklon tartalmú gyógyszer szedése a terhesség első 6 hetében

Terhességem első hat hetében - mikor még nem tudtam, hogy babát várok - sajnos naponta szedtem elalvás előtt az Imovane tipusú 7, 5 mg Zopiklon tartalmú altatót. Az adag fél szem volt általában, de esetenként 1-1, 5 szemet is bevettem. Nyugtalanít, hogy esetleg káros hatással volt a magzatra. Lehet, inkább az abortuszt választanám, mint egy sérült gyermek megszülését. Férjemmel terveztük a gyermeket, csak nem gondoltam, hogy az első próbálkozással sikerül, ezért nem hagytam fel ezzel a rossz szokással. Természetesen, most, hogy kiderült a terhesség, a gyógyszer szedésést abbahagytam.

Dr. Boros Miklós válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! Semmilyen gyógyszer nem javasolt a terhesség első 12.hetében. A maga esetében feltétlenül keresse fel a legközelebbi genetikai tanácsadót.

Kérdés: 2011. június 15., 10:04 ;Megválaszolva: 2011. június 17., 05:41
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés