Terhesség allati dohányzás

jó napot kívánok érdeklődni szeretnék egy nőgyógyásztól! a barátnőn szült és a méh lepénye tiszta fekete volt az orvos megkérdezte tőle hogy dohányzott e de ö letagadta.csak a dohányzás okozhatta e a feketeséget vagy a magzatszurok is okozhatta a méhlepényen a feketeséget.És mikor megszületett a kislány besárgult és vér cserét csináltak nála.ez letettet a cigaretta ok is? el képzelhető hogy a cigi okozta a kislány agyi működésének rendellenesét vagyis károsodását.idáig kisagykárosodást diagnosztizáltak de nem 100% os még.Lehet-e a cigi az oka? esetleg ebből a leletből tud-e mondani nekünk valamit. Szul.sulya: 3390 gr. hossza; 46 cm. fejkf.: 34 cm. mellkf.: 33 cm. Az újszülött vércsoportja: "A" Rh pozitiv. Direkt Coombs: ++. Vercukor: 3, 2 mmol/1. Katétervég teny.: Klebsiella penumoniae. érz,: Amoxicillin, ampicillin, Cefazolin, Cefamandol, Cefuroxim PKU, T4, Galactosaemia: folyamatban, Távozási suly: 3520 gr, Epikrizis 41. gestatios héten, meconiumossa váló magzatvízből, 3390 gr, súllyal per vias naturales, Apgar: 7/8 statusban szuletett. Mar az első életnapon enyhe fokú sárgaságot észleltünk, mely másnapra jelentősen emelkedett. Direkt Coofflbs poritivitasa miatt kékf énykezelést és infusiot kapott, de eqyre emelkedo Se.bi értékei miatt vércserét kellett végeznünk. 300 ml. mosott "0" Rh pozitiv vvt, és "AB"-s friss fagyasztott plasma keverékével teljes vércsert végez tiink, emellett 35 ml. trafót kapott. A későbbiek során még fény kezeltük, de Se.bi értéke lecsökkent. Az új szülöttkori szűrővizsgalatok megtörténtek, BCG-t kapott. Hazaad askor jól etetheto. Kezdeti irritabilitása megszűnt, de oldalra tekinteskor nystagmus eszlelheta. Lefejt anyatejet kap. Rachitis prophylaxisban részesítendő Therapia Pulv. Konakion, Inf. Glucose 5 '/., Inj. Pentrexyl, Kekfenykezeles, Vercsere 300 ml."0" Rh pos. mosott vvt. cc. es' "AB"-s friss fagyasztott plasma, 35 ml. trafd (2002.08.29.) , BCG VACCINE SSI/101076. (2002.09.04.)

Dr. Deli Tamás válasza terhesség témában

Tisztelt Hölgyem!

Igen, a cigaretta közismerten rontja a méhlepény működését és a magzati oxigenizációt, így a komplikációkhoz hozzájárulhatott a dohányzás. A lepényen sötét elszíneződést okozhatott a meconium jelenléte.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. június 07., 14:44; Megválaszolva: 2011. június 10., 13:55
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid