Mikor végezzek terhességi tesztet?

Jó napot kívánok! Nekem nem jött meg a mensesem12.én ma pedig 18.a van tehát 6 napja és egy kicsit aggódok ez miatt. Vettem egy tesztet 16.án negatív lett, de nem tudom, hogy jókor és jó időben végeztem el. Azóta vettem ma azaz 18.án egy másikat, de ez is negatív lett. Nagyon hamar végzem el őket, vagy ez valós eredmény és én mindent jól csináltam? Ha elmegyek nőgyógyászhoz akkor megtudja nekem mondani most, menses kimaradása után 1 héttel, hogy terhes vagyok-e? A menses kimaradása után, mennyi idővel végezhetek tesztet? Mert mindenki mást mond a patikában! Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Csuth Ágnes válasza terhességi teszt témában

Kedves Hölgyem! Az időpont függ a tesztek érzékenységétől illetve a női szervezettől. Ha már egy hete késik a mensese, akkor az időpont bőven alkalmas a legtöbb teszt elvégzésére, ha szabályosak voltak a ciklusok. A nőgyógyász ilyenkor még ultrahangon nem látja a terhességet, de a vér HCG szintjét tudja ellenőrizni (ez viszont méhen kívüli terhességben is magasabb).

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Kérdés: 2011. május 18., 12:27; Megválaszolva: 2011. május 19., 15:24

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Elvetéltem vagy nem ?
Jó napot az egész úgy kezdődött február 2-án voltam terhesség megállapításon még nem láttak semmit, de viszont pozitív terhességi teszt február 4-én elkezdtem...
Pozitív vagy negatív
Üdvözlöm Terhességi teszt eredményemet nem tudom, hogy pozitívnak számít_e!
Sárgatest ciszta
Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom 30an jön meg a szabadsagról, de az hosszu idő nekem. Kérdesem, a poitív terhességi eredményt a teszten produkálhatja e a...
Újabb terhesség?
Jó estét. Missed ab. Volt 2 hete, azota voltunk együtt védekezés nélkül többször is és pozitívat teszteltem reggeli vizeletbol. Lehetséges hogy újabb baba...
Újabb terhesség?
Jó estét. Missed ab. Volt 2 hete, azota voltunk együtt és pozitívat teszteltem reggeli vizeletbol. Lehetséges hogy újabb baba lenne?