• Bélbaktérium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos!A terhességem 9. hétében járok.A keneteredményem alapján valamilyen bélbaktérium van a hüvelyemben.A panaszom egyébként a külső nemi szervek viszketése volt).Kaptam szájon át bevehető gyógyszert (ampicillin tartalmú).A betegtájékoztatóban az van,hogy terhesek is használhatják én mégis aggódom egy picit.Úgy tudtam,hogy a terhesség első 12 hetében semmilyen gyógyszert nem szabad szedni.Ön szerint mit tegyek,beszedjem a gyógyszert,vagy várjak a 12. hétig?Mi a rosszabb,ha később van kikezelve a betegség vagy a babára nézve az rosszabb,ha a 12. hét előtt gyógyszert veszek be.Köszönöm a mielőbbi gyors válaszát.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Vannak olyan antibiotikumot, amik biztonságosnak bizonyultak terhesség alatt is, de ennek ellenére, mivel klinikai gyógyszerkipróbálás terheseken nincs végezve, nincs a betegtájékoztatóra írva, hogy terhesek is szedjék nyugodtan. másrészt egy fertőzés sokkal veszélyesebb azt embrióra, mint egy gyógyszerártalom. Remélem, sikerült megnyugtatnom.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 17., 17:06; Megválaszolva: 2011. május 18., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés