• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! A kovetkezo kerdessel fordulok Onhoz, A ferjemmel babat szeretnenk,meg nincs gyermekunk,azt szeretnem tudni hogy hanyszor kell nemi eletet elni, mennyi az idealis ilyenkor,mondjuk havi szinten hogy sikeruljon a teherbeeses. Gondolom havi 4 alkalom, csak peldat irtam, nem eleg.Tudom hogy a megtermekenyulest mas is befolyasolja. Koszonom valaszat! Tovabbi szep napot es sikeres munkat!

        Dr. Veress Dóra válasza a teherbeesés témában

        Kedves Kérdező! Azt szokták mondani, hogy egy alkalom is elég, ha az a jó időben történik. Ezt a "jó időt" nehéz eltalálni. Szerencsére vannak kapaszkodók, amik segítenek. A menstruáció kezdetétől számított 14. napon van a pete kilökődése, amit a hüvelyi hőmérséklet hirtelen megemelkedése is jelez. Ezt a napot megelőző és követő 3 napban érdemes gyermeknemzési céllal szeretkezni, mert ekkor a legnagyobb az esélye a fogantatásnak. A peteérés időpontjának pontosítására mérje meg minden reggel a hüvelyi hőmérsékletét még felkelés előtt és rögzítse egy naplóban. Néhány hónap alatt megismeri saját ciklusát és nagy pontossággal be tudja lőni, mikor lökődik ki a petesejt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 04., 17:01; Megválaszolva: 2011. május 05., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: