• Oltás terhességben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/Holgy! Onhibankbol kivul nagyon tanacstalan helyzetbe kerultunk. Mivel sokat jarunk kirandulni, igy 10 nappal ezelott az egesz csalad (van mar egy 3 eves kisfiunk) beoltatta magat kullancs altal terjesztett agyhartyagyulladas ellen. Most 3 napja kimaradt a parom menstruacioja, es kiderult hogy terhes. Tehat, valoszinuleg 2-3 hetes terhes lehetett mikor az oltast megkapta. Mindenhol azt halljuk, hogy terhesen nem szabad oltast kapni, igy most igencsak tanacstalanok vagyunk, hogy mit csinaljunk. Karosdhat-e ettol az ENCEPUR oltastol a 2 hetes magzat? Valasszuk inkabb a terhesseg megszakitast, vagy ennek az oltasnak nincs karos hatasa a magzatra. Koszonettel varjuk mihamarabbi valaszat!

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Tisztelt Uram! Mivel az Encepur inaktivált, nem pedig élő vírust tartalmaz, az oltás miatt a terhesség megszakítása nem lesz indokolt. Mindazonáltal javaslom, hogy mielőbb keressenek fel genetikai szakrendelést, ahol a humán genetikus kollégák pontosan el tudják mondani, esetleg milyen kockázatok és milyen mértékben fokozódhattak az oltás miatt.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 28., 12:41; Megválaszolva: 2011. május 02., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: