• Trombocita

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Jelenleg 27 hetes terhes vagyok.Terhességem elején trombocita számom 140 Giga/L ,21 hétben 128 Giga/L, jelenleg 109 Giga/L .Kérdésem az lenne mennyi az a minimális érték ami még nem veszélyeztett ill. mi a teendő ha tovább csökken? Köszönöm megtisztelő válaszát

        Dr. Deli Tamás válasza a trombocita témában

        Kedves Kérdező! A terhesség alatti thrombocytaszám-csökkenésnek számos betegség állhat a hátterében (gestatiós thrombocytopaenia, preeclampsia, HELLP-syndroma, TTP, HUS, HIT), ezek jelentős része súlyos betegség, némelyik nem az. Mindenképpen a megfelelő szintű intézményben, szükség esetén haematologus bevonásával, az egyéb tünetek és leletek (vesefunkció, májfunkció, vérkép, vérnyomás, vizeletürítés és -összetétel stb.9 szükséges elvégezni a kivizsgálást. A további teendő a háttérben kimutatott októl függ.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 27., 10:47; Megválaszolva: 2011. május 02., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: