Szülés

Tisztelt Cím! Fiam élettársa jelenleg 5 hónapos terhes. Már van egy 10 éves kisfia, akit császárral szült. Ezt a kisbabát is császárral fogja megszülni. Azt mondja, hogy veszélyeztetett terhes, nyitva van a méhszája, de az orvos nem varrja össze. A babát az orvos akkor akarja tőle császármetszéssel kivenni, amikor eléri a 2, 5 kg-ot, mert "nem kockáztat", nem akarja, hogy elfojjon a magzatvíz. Ilyen van? Nekem ez furcsa! Mi van akkor, ha 8 hónapos korában már eléri ezt a súlyt? Akkor is meg fogja császározni a "menyemet"? Úgy tudom, hogy a legveszélyesebb hónap a 8-ik. Nagyon aggódom! Kérem szíves válaszát, tájékoztatását. Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Kérdező!

A pontos szituációt nem ismerjük, így nem igazán tudjuk véleményezni a helyzetet. A méhszáj összevarrását ritkán alkalmazzák, az sem derül ki, hogy mennyire van nyitva, milyen egyéb okok állnak fent, miért lesz indokolt a császár, stb. Ha leírja az orvos által adott ambuláns lapon álló szakvéleményt, mi is tisztábban látunk az esettel kapcsolatosan.

Kérdés: 2011. március 10., 13:38; Megválaszolva: 2011. március 11., 11:18
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid
Terhesség jelei