Vérzés terhesség alatt

Jó napot kívánok' Január 25-én volt az utolsó menszeszem, terveztük a babát és azt hittem, hogy össze is jött. február 26-án a teszt pozitiv lett, addig vérzés nem jelentkezett. 27-én reggel barnás folyás majd délutánra már egy kevés mennyiségű vérzés jelentkezett görcsökkel társulva. 28-én nem volt vérzés, elmentem a nőgyógyászhoz, aki nem tudott sem megnyugtatni sem azt mondani, hogy gond van. Azt mondta, hogy még nem latszik petezsák csak a nyálkahártya meg van vastagodva. Pontosabbat 2 hét mulva tud mondani. Azóta ismét jelentkezik néha kisebb mennyiségű vérzés és enyhébb görgcsök is jelentkeznek de csak kimondottan a bal petefészkem környékén érzem. Hüvelykuppt irt az orvos, ami a magzatmegmaradását segítené elő. A kérdésem az lenne, hogy amig az a két hét eltelik, mennyire vagyok veszélyben (méhenkívüli terhesség stb.) . A kisebb vérzéssel visszamenjek-e az orvoshoz, vagy csak akkor, ha nagyobb vérzés van. Van-e remény ra, hogy megmarad a baba? Ha a teszt pozitiv volt akkor mindenkeppen terhes kell legyek. RH negativos vagyok, ha most elveszitem a babat milyen teendoim vannak a kovetkezo babam biztonsaga erdekeben. Mielobbi valaszukat varva. Tisztelettel, Anna

Dr. Boros Miklós válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! Amig nem derül ki, hogy hol tapad a petezsák addig veszélyben van. Minél hamarabb UH-val tisztázni kellene a terhesség létét és elhelyezkedését.Vetélés esetén Anti-D injekció szükséges RH negativitása miatt.

Kérdés: 2011. március 02., 08:16 ;Megválaszolva: 2011. március 04., 10:25
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab