Káros lehet az esemény utáni tabletta a magzatra?

Tisztelt Doktor Úr/Nő, Február 4.-én, történt egy kis baleset szeretkezés közben, aminek következtében esemény utáni tablettát (Postinor2) vettem be. Sajnos a menstruációm nem jött meg, így múlt hétvégén csináltam terhességi tetsztet, ami pozitv lett. Ma elmentem nőgyógyászhoz, ahol kiderült, hogy igenis babát várok, viszont az orvos gondolkodás nélkül azt mondta, hogy vetessem el, mert nagyon sok hormon van a gyógyszerben amit bevettem. A párommal inkább a baba megtartása fele hajlunk, szeretném megkérdezni, Önnek mi a veleménye az ilyen terhességekről? Esetleg találkozott hasonlóval? Lehet egészséges a gyermek az adott körülmények között? Várom válaszát,

Dr. Herman Tünde válasza terhesség témában

Teljesen egészséges lehet a magzat. Ha emellett is megfogandt nyugodtan kiviselheti.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 01., 19:16 ;Megválaszolva: 2011. március 07., 03:51
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés