Kismama-magas vérnyomás

Kedves doktorno 10 hetes terhes vagyok, 31 eves es ez lesz az elso kisbabam, ma megmertek a vernyomasom es 140/90 volt, ami szerintem eleg magas. Megszeretnem kerdezni az on velemenyet errol, es esetleg par tanacsot, hogy tudnam ugymond lejjeb vinni. Valaszat elore is koszonom Szep napot

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kismama!

Valóban jó odafigyelnie arra, hogy a vérnyomás tovább ne emelkedjen, mert a terhesség alatt többféle szövődményt okozhat. A testsúlyra fokozottan figyeljen oda, a súlygyarapodást rendszeresen kontrolláltassa, étrendje legyen sószegény, mozogjon, ahogy állapota engedi. Az étrend zsírszegény legyen, főleg friss ételekből álljon, fogyasszon sok gabonaterméket! Mérje rendszeresen vérnyomását, amint probléma adódik, keressen fel belgyógyászt, a vizelet ellenőrzése is rendszeresen javasolt a terhesgondozás keretében, illetve háziorvosnál/nőgyógyásznál.

Kérdés: 2011. február 25., 08:29; Megválaszolva: 2011. február 28., 10:18
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása