Ciklus

T. Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy oldalukon olvastam egy cikket, miszerint a peteérést követő időszak mindenképp 14 nap. Viszont nálam ez hosszabb. Mitől lehet ez? Okoz valami gondot a teherbeesésnél? Ugyanis egy éve szeretnénk kisbabát, de eddig még nem sikerült. Orvosom azt javasolta, 3 hónapig hőmérőzzek, majd azután menjek vissza. Megpróbálom beilleszteni Önnek a hőgörbémet, kérem mondjon róla véleményt. Segítségét előre is köszönöm: Takács Mónika http: //www.ciklus.hu/images/diagramok/7657090d72847bc84916fe77ca821078_080527_080624_1214265600_.png

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza menstruációs ciklus témában

Tisztelt Hölgyem!

A hőgörbe egybeesik az ovulatios teszt eredményével, ami alapján Önnek van ovulatioja a 14.nap környékén. Az nem derült ki, hogy a ciklusa milyen hosszú. Tehát 25-30-35 napos? Csak az 1. menstuáció ábrázolódik, így nem világos, hogy a ciklus második fele milyen hosszú. Természetesen sohasem szabad csak egyetlen értéket elfogadni, hiszen ahány nő, annyiféle ciklus van. Nem mindenkinek pontosan 28 nap a ciklusa, és nem mindenkinek van a 14. napon ovulációja. Ha rendellenesség merül fel, akkor első lépésként nagyon helyesen a legegyszerűbb módszerrel tájékozódunk, hogy milyen irányba induljunk. Előfordulhat, hogy a ciklus második fele azért hosszabb, mert elégtelen a sárgatest-hormon (progeszteron) termelődése. Ezt vérvétellel lehet kimutatni. De lehet, hogy a korábban jelentkező kontakt vérzés már a menstuáció jele, így mégse hosszabb ez a szakasz sem. Az, hogy Önnél ez-e az oka a sikertelenségnek, még nagyon korai lenne megállapítani.

Mivel 1 év eltelt, és a teherbeesés nem sikerült, szépen sorban fog következni a kivizsgálás. Javaslom, hogy a következő alkalommal, amikor kezelőorvosával találkozik, beszéljék át, milyen sorrendben lesznek a vizsgálatok, hogy Ön is pontosan tudja, mi lesz a következő lépés. Bízzon benne, és kívánom, hogy hamarosan megfoganjon a kisbabája!

Tisztelettel: Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens

Kérdés: 2008. június 27., 09:55; Megválaszolva: 2008. június 27., 09:55
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta