Terhesség

Kedves Dr Úr/Nő Nagyon szeretnénk már kis babát de még nem jött össze pedig már lassan 3 éves házasok vagyunk! Most januárba 2 év után terhes lettem de spontán elvetéltem! 2 hónapot vártunk de még mindig nincs baba! lehet hogy elkellene mennem kivizsgálásra? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza teherbeesés témában

Kedves Kérdező!

Meddőségről akkor beszélünk, ha a pár rendszeres nemi életet élve 1 év alatt sem történik teherbeesés.Gyakran érdemes a pár férfi tagját is kivizsgálni, ami urológiai, andrológiai ambulanciákon történik.

Az ébredési hőmérsékletet azért érdemes mérni, hiszen a hőmérséklet emelkedése előtt vagy alatt történik a tüszőrepedés. Ilyenkor a hőmérséklet jegyzésésvel párhuzamosan LH tesztet is érdemes végezni, hiszen ez a hormon emeli meg a hőmérsékletet. Tehát ha ez a hormon megemelkedik, azt a vizelet teszt is jelzi.

Csak a hőmérséklet mérése nem érdemes, az LH teszt mondja meg 100 %-san, hogy valakinek van tüszőrepedése vagy sem. Ha nincs, orvosi kezelésre van szüksége.

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2008. június 27., 10:19; Megválaszolva: 2008. június 27., 10:19
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom