Vetélés

Tiszteletem doktornö! Pár napja irtam má önnek és a 3. tesztünk pozitív lett a barátnöm gondolkodott és mondta hogy január 8.-tol lehet terhes és aztszeretném megkérdezni mennyi ideig áll fenn a vetélés veszélye a reggeli és napközbeni hányása elmulott de viszont hasfájásra és görcsök következtek be nála.mikre számithatunk ön szerint? jövöhéten tud menni orvoshoz feltétlenül! a biztonságos abortusz mennyi idös terheség alatt van ha annál határoznánk? ui önszerint ha január 8.-tol terhes a barátnöm hányadikba tarthat terhesége alatt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza abortusz témában

Kedves kérdező!

A terhesség korát az utolsó menses első napjától számítjuk. Vetélés sajnso bármikor fennállhat, erre konkrét időpontot mondani nem lehet. A művi abortusszal kapcsolatban a törvény az alábbiakat mondja ki:

1. A terhesség a 12. hetéig szakítható meg, ha

1. azt az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok indokolja;

2. a magzat orvosilag valószínűsíthetően súlyos fogyatékosságban vagy egyéb károsodásban szenved;

3. a terhesség bűncselekmény következménye, valamint;

4. az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén.

2. A terhesség az (1) bekezdésben foglalt feltételek esetén a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő

1. korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen;

2. terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a terhessége az (1) bekezdésben foglalt időtartamot.

3. A terhesség a 20. hetéig - a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig - szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínűsége az 50%-ot eléri.

4. A terhesség az időtartamától függetlenül szakítható meg

1. az állapotos nő életét veszélyeztető egészségi ok miatt, illetve

2. a magzatnál a szülés utáni élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség fennállása esetén.

Kérdés: 2011. február 04., 09:41; Megválaszolva: 2011. február 06., 12:25
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom