• Cytológiai eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Riadt Kismamaként fordulok Önhöz. 21 hetes terhes vagyok, s az elmúlt hetekben végzett cytológiai vizsgálatom eredménye P3 lett. Az alábbi kiegészítésekkel: ASCUS, PURULENS GYULLADÁS, HPV INFEKCIÓ, ENYHE DISPLASIA A HPV tipizáláson a következő került a papírra: HPV DNS pozitív, Magas kockázatú HPV HR típust tartalmaz (genotípus 33). Nagyon megijedtem, igazából több kérdésem lenne: 1. Ez még nem jelenti azt ,hogy mindenképp kialakul nálam a méhnyakrák? 2.Terhesség alatt semmilyen lehetőség nincs kezelésre? 3. A babának lehet-e belőle problémája? 4.Szülhetek- e természetes úton, vagy mindenképp a császármetszés ajánlott? 5. Jogos az ijedtségem a leleteim alapján? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

        Dr. Boros Miklós válasza a cytologia témában

        Kedves Kérdező!1.nem jelenti azt.2.elég szülés után tovább lépni.3.nem lehet.4.szülhet.5.nem kell megijedni,ez gyakori lelet,most csak egy gyulladásellenes kezelés szükséges és a szülés utáni kontroll dönt a továbbiakról.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 12., 10:18; Megválaszolva: 2010. október 13., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés