• Gomba/vitamin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Herman Doktornő! Két problémával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Mivel lombikos terhes vagyok (5. beültetés 41 évesen, 8. hét) nem mehetek bármilyen nőgyógyászhoz, saját orvosommal csak 2 hét múlva találkozhatok, ráadásul legutóbb is több megválaszolatlan kérdéssel jöttem el tőle türelmetlensége miatt. Ezért fordulok Önhöz tanácsért. 1. A mai nap során észlelt hüvelyi fertőzés enyhítéséért egyelőre mit tehetnék? A Canesten vagy Pimafucin hüvelykúp a veszélytelenebb? (Tudom, legjobb a semmi, de akkor meg elvetélhetek.) Esetleg szóba jöhet a Canesten krémje, Lactacydos öblítés, körömvirág krém vagy kamillás borogatás a tünetek enyhítésére? Melyiket javasolja? 2. Sajnos hemokromatózis betegség miatt Elevitet nem szedhetek. (Sőt a vas miatt a kismamavitaminok egyikét sem.) Szeretném, ha véleményezné az általam szedett vitaminokat. Elég-e, kevés vagy sok? -B vitamin komplex napi 1db (0.0015 mg B12; 2mg B2; 2mg B6;2.5mg tiaminnitrát, 5 mg kalcium-pantotenát, 35% kalcium laktát, 15 mg nikotinamid) -E vitamin 100 mg napi 1 db -Folsav 3 mg napi 1 db -c vitamin 100mg napi 1 db - étrendkiegészítő: kalcium 340mg, magnézium150 mg, cink 7.5 mg, D3 5 mcg (ezt csak 3-4 naponta) Ezeket a vitaminokat gyógyszerész javaslatára szedem (nőgyógyászom a 12. hétig nem tárgyal velem ilyesmiről),de bizonytalan vagyok szedésüket illetően. Nagyon megköszönöm türelmét, és várom válaszát. Üdvözlettel

        Dr. Herman Tünde válasza a terhesség témában

        Valóban jól tudja, hogy ilyen kis terhességben, ha lehet ne használjunk semmilyen kúpot, ugyanakkor a fertőzés vetéléshez vezethet. Mindenképpen egy vizsgálatra menjen el orvosához, lehet, hogy elegendő borsavas hüvelykúpot használnia, amit viszont receptre kell felírni. Nagyon értékes terhesség, forduljon orvosához. A vitaminkoplex amit szed jó. Ellenőrizni kellene a vér vas, B12 és folsav szintjét, emiatt is keresse orvosát.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 30., 20:22; Megválaszolva: 2010. október 06., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés